Anmeldelse Trivsel
0   375

www.voldmodkvinder.dk

Fysisk eller psykisk vold florerer i alt for mange familier, og mange, især kvinder og børn, bliver ofre for vold.

Stop volden mod kvinder

Fakta


Titel
Stop volden mod kvinder


Gratis. Materialet kan findes på voldmodkvinder.dk/e-learning

Forlag
Ministeriet for Ligestilling og Kirke, Socialstyrelsen

Fysisk eller psykisk vold florerer i alt for mange familier, og især kvinder og børn bliver ofre for vold.

Artiklen fortsætter under banneret

Ofte foregår volden i det skjulte, og børnene går alene med problemet, for lærere og pædagoger er ikke ”klædt tilstrækkeligt på” til at se tegnene. Men der er hjælp at hente. Ministeriet for Ligestilling og Kirke har udgivet en hjemmeside med masser af information og gode råd.

Her er link til andre hjemmesider og telefonnumre til forskellige hotlines, som kan være til hjælp for ofrene. Desuden er der information og undervisningsmaterialeforslag til lærere, så der er større mulighed for at aflæse børnene i klassen.

Hvor er det godt at få kastet lys på et ofte skjult problem! Især er der et interessant link til en hjemmeside for unge mellem 14 og 24 år, der drejer sig om kærestevold. At lære at trække sine grænser og sige fra over for en voldelig kæreste eller en kæreste, der verbalt overskrider ens grænse, kan være meget svært for en ung. Derfor er netop den hjemmeside vigtig.

Materialet kan varmt anbefales som øjenåbner for lærere og pædagoger, som hjælp til voldsofre og som undervisningsmateriale og oplysningskilde i forbindelse med emne- og projektarbejder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
365 andre er allerede tilmeldt