Anmeldelse

Stop volden mod kvinder

www.voldmodkvinder.dk

Fysisk eller psykisk vold florerer i alt for mange familier, og mange, især kvinder og børn, bliver ofre for vold.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fysisk eller psykisk vold florerer i alt for mange familier, og især kvinder og børn bliver ofre for vold.

Fakta:

Titel: Stop volden mod kvinder

Forlag: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, Socialstyrelsen

Ofte foregår volden i det skjulte, og børnene går alene med problemet, for lærere og pædagoger er ikke ”klædt tilstrækkeligt på” til at se tegnene. Men der er hjælp at hente. Ministeriet for Ligestilling og Kirke har udgivet en hjemmeside med masser af information og gode råd.

Her er link til andre hjemmesider og telefonnumre til forskellige hotlines, som kan være til hjælp for ofrene. Desuden er der information og undervisningsmaterialeforslag til lærere, så der er større mulighed for at aflæse børnene i klassen.

Hvor er det godt at få kastet lys på et ofte skjult problem! Især er der et interessant link til en hjemmeside for unge mellem 14 og 24 år, der drejer sig om kærestevold. At lære at trække sine grænser og sige fra over for en voldelig kæreste eller en kæreste, der verbalt overskrider ens grænse, kan være meget svært for en ung. Derfor er netop den hjemmeside vigtig.

Materialet kan varmt anbefales som øjenåbner for lærere og pædagoger, som hjælp til voldsofre og som undervisningsmateriale og oplysningskilde i forbindelse med emne- og projektarbejder.