Flygtninge
0   367

Sæt flygtninge på skoleskemaet

Kan man godt søge asyl, når man endnu ikke er fyldt 18? Og hvad er forskellen på en flygtning og en indvandrer?

Det er nogle af de spørgsmål, du og dine elever kan få svar på, hvis I inviterer Dansk Flygtningehjælps DFUNK Outreach-gruppe ind i klasselokalet.

Artiklen fortsætter under banneret

En gruppe unge frivillige, der er uddannet til at formidle viden og skabe debat om flygtninge- og integrationspolitiske spørgsmål, besøger for tiden folkeskoler i hele landet for at fortælle om og debattere flygtninges vilkår i Danmark.

En pige i 9. klasse på Rudolf Steiner-Skolen i Aarhus udtrykte efter besøg fra gruppen stor begejstring:

»Jeg fik meget ud af det, blandt andet ved jeg nu, at det tager meget lang tid, fra man flygter, til man får statsborgerskab i Danmark. Der er mange krav, man skal opfylde, før det kan lade sig gøre«, sagde hun.

Læs mere på www.dfunk.dk under aktiviteter eller send en mail til dfunk@drc.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
627 andre er allerede tilmeldt

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
722 andre er allerede tilmeldt