Ane Søgaard og Gordon Ørskov var blandt talerne til gårsdagens møde.

150 Frederiksberg-lærere mødtes til protest mod KL-aftale

Lærerne på Frederiksberg vil ikke have KL blandet ind i deres arbejdstid, derfor mødtes de tirsdag aften til protest- og informationsmøde. Kommunen siger, det drejer sig om at skabe gennemsigtighed.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udsigten til et partnerskab mellem Frederiksberg Kommune og kommunernes landsforening KL, fik i aftes Frederiksberg Kommunelærerforening til at holde protestmøde mod det, de forventer handler om at effektivisere lærernes arbejdstid.

"God undervisning kræver god forberedelse - og dårlig forberedelse koster fremtiden", var overskriften på mødet.

"Vi behøver ikke KL for at finde ud af, hvordan vi skal drive skole. KL kommer og benchmarker på new public management-måden. Det handler ikke om skole, men om økonomi. Vi har altid været optaget af faglighed på Frederiksberg, og mødet handlede om at finde ud af, hvad vi som lærere synes er vigtigt for skolen", siger formand Ane Søegaard, der er formand for kredsen på Frederiksberg og medlem af hovedstyrelsen i DLF.

Vigtig viden

For Frederiksberg Kommunen handler det om at skabe gennemsigtighed.

"KL har allerede i 2011 gennemført et partnerskab med 20 kommuner. Resultatet af den undersøgelse, syntes vi, var vældig interessant. Der var store variationer kommunerne imellem, men der var også ret store variationer imellem skolerne i den enkelte kommune. Det vil sige, at resurserne bruges forskelligt imellem kommunens skoler. Derfor vil en undersøgelse være utroligt understøttende for at skabe et godt overblik, og ledelsesmæssigt er det interessant at skabe den her transparens. Det er vigtig viden", siger Børne- og Ungedirektør i Frederiksberg Kommune, Inger Andersen. Hun kalder det en kvalitet at KL har udarbejdet et objektivt redskab, det har indtil nu ikke været muligt at sammenligne arbejdstiden

Undervisningsprocent over middel

Kommunen er som udgangspunkt godt tilfredse med deres arbejdstidsaftale.

"Lad os nu se, hvad vores tal viser. Vi har i som udgangspunkt en A08-aftale, som vi er glade for. Og vi regner med, at vi også i sammenligning med andre har en god arbejdstidsaftale", siger Inger Andersen.

Lærerkredsen mener ikke, at kommunens visioner for skolen harmonerer med et partnerskab med KL.

"Vi har allerede en undervisningsprocent, der ligger over gennemsnittet, og den vil KL sætte op. Vi havde besøg på mødet fra Vordingborg og Ballerup, der fortalte om arbejdet med KL's konsulenter. Jeg opfatter KL som en forhindring for en god dialog om skolen. Politikerne i Frederiksberg ved egentlig godt, hvad der er kvalitet for skolen", siger kredsformand Ane Søgaard.

Hun fortæller, at Frederiksberg har fået 900 flere elever de sidste tre år, hvilket svarer til 55 ekstra lærere. Men i stedet er der forsvundet 10.

Frederiksberg-lærere: Pas på lærernes forberedelse