Forskning Idræt
0   547

Madlavning og idræt øger svage elevers trivsel

Noter om ny dansk og udenlandsk viden og forskning om skole, fag og pædagogik.

Der er madlavning, teater og zumba på skemaet på en række københavnske skoler i øjeblikket. Skolerne deltager nemlig i det såkaldte Go-Active-projekt. Projektets mål er at give udsatte og marginaliserede børn lyst til at leve et sundt og aktivt liv. DGI-byen styrer projektet. Det er finansieret af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i perioden 2009-2012, og der er tilknyttet pædagogiske forskere.

»Det er bemærkelsesværdigt, hvordan børnene via aktiviteterne opbygger mere selvtillid og bedre selvværd. Vi ser tegn på, at en del samtidig bliver mere undervisningsparate, og det forbedrer atmosfæren omkring aktiviteterne, så der bliver mere koncentration«, fortæller en af forskerne, adjunkt i sundhedspædagogik ved Aarhus Universitet Jeanette Magne Jensen.

Læs: Du kan læse om projektet i rapporten »Inddragelse af børn - hvorfor og hvordan?«, der ligger på www.go-active.dk

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.341 andre er allerede tilmeldt

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.433 andre er allerede tilmeldt