Anmeldelse Billedkunst
0   343

Rollespil

Rollespil

Fakta


Titel
Rollespil

Forfatter
Anders Rauff-Nielsen, Martin Rauff-Nielsen

Illustrator
Palle Schmidt

ISBN
978-87-567-8270-8

Pris
199 kroner

Sider
200 sider

Type
Bog

Forlag
Politikens Forlag

Rollespil - er det ikke sådan noget med at fare rundt i en skov og lege middelalder? Hvis det er ens udgangspunkt, vil der åbne sig en ny verden, når der bliver tid til at synke ned i Politikens bog om rollespil.

Artiklen fortsætter under banneret

Indrømmet, jeg har hidtil kun betragtet begrebet på noget fjern afstand og så ellers beundret de kostumer, jeg er faldet over. Men efter at have læst bogen her, der er klart og stringent opbygget i seks overskuelige kapitler, på en gang introducerende og præcist praksisrettede, har jeg kastet mig ud i at prøve begrebet af. Og det virkede. Måske fordi flere af de positive 6.-klasse-elever, der blev udsat for afprøvningen, viste sig at være ganske garvede rollespillere.

Men som kulturmenneske, frit svævende mellem fag som dansk, historie, håndarbejde og billedkunst, oplever jeg bogen som en velkommen håndsrækning til at kunne koble fagenes forskellige genrer. Introduktionerne til de forskellige former for rollespil, systemerne, tidsperioderne, personkarakteristikkerne og selve det at kunne forestille sig en historie visuelt og verbalt kan fint ligge i forlængelse af de grundlæggende begreber, der til stadighed arbejdes med i dansk og historie.

At der samtidig kan kobles til de praktisk-musiske fags forunderlige verden er velgørende. Køb bogen, nyd den over et par stille eftermiddage eller aftener og kom så i gang. Eleverne vil formentlig elske, at der kan kobles fra nogle af de fantacy-spil, mange af dem kender fra deres fritid, hvor scenarierne bygges op på pc-skærmen, til denne konkrete form, der udfordrer fantasien, samarbejdet og de gode ideer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.568 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.254 andre er allerede tilmeldt

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.166 andre er allerede tilmeldt