Anmeldelse

Rollespil

Rollespil

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rollespil - er det ikke sådan noget med at fare rundt i en skov og lege middelalder? Hvis det er ens udgangspunkt, vil der åbne sig en ny verden, når der bliver tid til at synke ned i Politikens bog om rollespil.

Fakta:

Titel: Rollespil

Forfatter: Anders Rauff-Nielsen, Martin Rauff-Nielsen

Illustrator: Palle Schmidt

ISBN: 978-87-567-8270-8

Pris: 199 kroner

Sider: 200 sider

Type: Bog

Forlag: Politikens Forlag

Indrømmet, jeg har hidtil kun betragtet begrebet på noget fjern afstand og så ellers beundret de kostumer, jeg er faldet over. Men efter at have læst bogen her, der er klart og stringent opbygget i seks overskuelige kapitler, på en gang introducerende og præcist praksisrettede, har jeg kastet mig ud i at prøve begrebet af. Og det virkede. Måske fordi flere af de positive 6.-klasse-elever, der blev udsat for afprøvningen, viste sig at være ganske garvede rollespillere.

Men som kulturmenneske, frit svævende mellem fag som dansk, historie, håndarbejde og billedkunst, oplever jeg bogen som en velkommen håndsrækning til at kunne koble fagenes forskellige genrer. Introduktionerne til de forskellige former for rollespil, systemerne, tidsperioderne, personkarakteristikkerne og selve det at kunne forestille sig en historie visuelt og verbalt kan fint ligge i forlængelse af de grundlæggende begreber, der til stadighed arbejdes med i dansk og historie.

At der samtidig kan kobles til de praktisk-musiske fags forunderlige verden er velgørende. Køb bogen, nyd den over et par stille eftermiddage eller aftener og kom så i gang. Eleverne vil formentlig elske, at der kan kobles fra nogle af de fantacy-spil, mange af dem kender fra deres fritid, hvor scenarierne bygges op på pc-skærmen, til denne konkrete form, der udfordrer fantasien, samarbejdet og de gode ideer.