Anmeldelse Dansk
0   248

Mit Danmark

Fakta


Titel
Mit Danmark


Instruktion: Sami Saif, Birgitte Stærmose, Phie Ambo, Vibe Mogensen, Rumle Hammerich, Jens Loftager, Morten Arnferd, Per K. Kirkegaard, Erik Clausen, Janus Billeskov Jansen 57 minutter, 160 kroner

Type
Bog

Forlag
Det Danske Filminstitut

Ti portrætter af forskellige danskere, som har det til fælles, at omverden betragter dem som fremmede. Det er et godt udgangspunkt for mellemfolkelig forståelse. Nogle er så integrerede, at omverden kalder dem for spaniere, men ellers er de lige så skæve, normale og særprægede, som folk er flest. Taxachauffører, frisører, pensionister, teenagere og andet godtfolk. En fin pointe i en tid, hvor det er vigtigt at fastholde særpræg og egenart. Portrætterne er fine, små stykker hverdag med sorger og glæder nærmest over grænsen til det banale. Snakken går om perkere, Muhamed-tegninger, opdragelse, kærlighed, drømme, og hvad der nu ellers optager mennesker, helt banalt og almindeligt; det eneste "anderledes" er nogle af de medvirkendes hudfarve. Vi kommer endda til frisøren og får pointen med, at den gråhårede pensionist gerne vil farves sorthåret, for sådan er han vant til at opfatte sig selv.

Artiklen fortsætter under banneret

Til undervisning kan det måske være i orden at bruge et par portrætter til at vise mangfoldigheden, men den oplever børn jo til hudløshed i hverdagen i både skole, hjem og institution, så som integrationsdokumentation er den for tung. Derimod kunne portrætterne fint bruges til at vise portrætkunst, måske som udgangspunkt for elevproduktioner for at skærpe blikket for de magiske detaljer, som filmmediet er så god til at påvirke os med: den melankolske melodistump, Batman-plakaten bag den lille dreng, de livlige hænder i fokus med mere. Her er rige muligheder for at skærpe elevernes blik for mediet og dets muligheder for folk på begge sider af kameraet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.254 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.393 andre er allerede tilmeldt