Anmeldelse Sundhed
0   337

Guide til detox kost

Mad der glæder din krop

Fakta<p>Forfatter: Pernille Richardt Damore, Frederick Richardt Damore og Karen Norberg</p><br /><p>299 kroner, 200 sider</p><br /><p>Forlag: Høst og Søn</p>

Hvad gør man, når man skal anmelde en bog, der i sin hovedessens forkynder et sympatisk budskab om at spise sundt, men samtidig forekommer fagligt ufunderet, når man tager de naturvidenskabelige briller på? Mit bedste bud er at fortælle, hvordan jeg personligt, med min faste forankring i den naturvidenskabelige forskningsverden på Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet, ser på den kur, som forfatterne lægger op til, at alle vi, der spiser den mindste smule usundt, bør følge.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatterne, der tilhører den brogede skare af alternative behandlere, forkynder i de indledende kapitler deres syn på sukker, tilsætningsstoffer og andre "farlige" næringsstoffer. Læseren bliver meget hurtigt bevidst om, at forfatterne betragter stofferne som kæmpestore trusler mod folkesundheden og råder til at udradere dem af den daglige kost. Argumenterne er ikke altid lige korrekte, som når det påstås, at hærdet fedt i maden er lig med stor forekomst af transfedtsyrer. Sådan var det måske for år tilbage, men i en ernæringsbog anno 2007 burde forfatterne vide bedre. Vel at mærke de samme forfattere, som i de indledende kapitler slår klokkeklart fast, at "Videnskab om kost er forkert! Selvfølgelig er den det!" Også kritikken af de officielle kostanbefalinger er tynd og fagligt ufunderet, ligesom mange andre af bogens afsnit er præget af hjemmebryggede kostteorier af til tider særdeles underlødig karakter.

Det er smadderærgerligt, for herved forplumres forfatternes gode budskab om at spise smagfuld mad af gode råvarer, tage hensyn til kroppens behov, fysisk såvel som psykisk, samt de andre fine pointer, som indimellem skinner igennem.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
700 andre er allerede tilmeldt