Anmeldelse Tosprogede
0   323

Skratskratterat / Der var engang en konge ...

Dansk som andetsprog i indskolingen / Et remseeventyr

Fakta<p>Forfatter: Rikke Gierahn Andersen og Trine Odsgaard Nielsen</p><br /><p>ISBN: 87-7996-202-5 / 87-799-6201</p><br /><p>Illustrator: Kamilla Christiansen</p><br /><p>Forlag: Dansklærerforeningen</p>

Og Skratskratteratskratskriumskrat fik Sipsippernipsipsirumsip. Det er skægt og straks sprogligt inspirerende at læse det gamle remseeventyrs velsmagende slutning. Men hvordan ser prinserne og prinsesserne ud? I hvilket land bor de? Hvad er deres yndlingsting? Hvad nu, hvis der bor en heks under prinsessernes slot? Og hvad hedder det egentlig på klassens forskellige modersmål?

Artiklen fortsætter under banneret

Det lille eventyr er afsættet for et omfattende, helhedsorienteret undervisningsforløb til indskolingen i klasser med tosprogede (og danske) elever og i modtagelsesklasser. Også som kursusforløb i sprogstøttecentre vil det være velegnet. Eventyr kendes i alle kulturer, og netop de kulturelle ligheder vægtes. Den kontrastive samtale er omdrejningspunktet for det sproglige arbejde. Og de alsidige og fantasifulde opgaver er præget af den interkulturelle dimension.Forfatterne har valgt at lade gennemarbejdede overvejelser, oversigter, baggrundsviden, pædagogisk teori, litteraturhenvisninger og forklarede fagudtryk stå side om side med de udførligt beskrevne aktivitetsforslag. Personligt finder jeg det lidt rodet og havde foretrukket en tydeligere adskillelse. Men forfatterne ved, hvad de vil - og det er ikke så lidt! Lærerens bog nærmer sig med sin dybde og detaljeringsgrad en egentlig andetsprogsdidaktik. Det kan forekomme overvældende, men som et nøje begrundet forløb og som grundig introduktion for lærere og lærerstuderende til dansk som andetsprog som fagområde er det forbilledligt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
446 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.106 andre er allerede tilmeldt