Minioprør

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et minioprør fandt sted på FTF's (Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd) ellers helt udramatiske og forudsigelige repræsentantskabsmøde i sidste uge.

To amtskredsformænd, Svend Lau (Københavns Amtskreds) og Per Sand (Sønderjyllands Amtskreds), havde indsendt udtalelser til FTF fra deres kredse imod decentral løn og prøvede at rejse en debat på mødet.

- Nu skal banen bare kridtes op. Det her kommer ikke til at ligne en fodboldkamp. Det bliver snarere rugby, vi kommer til at spille, sagde Per Sand, med henvisning til de kommende overenskomstforhandlinger og Kommunernes Landsforenings udspil om nye lønformer.

Men kun Bente Sorgenfrey fra BUPL (Forbundet for Pædagoger og Klubfolk) gik ind i debatten. Fra talerstolen forklarede hun, at man i BUPL havde givet forhandlergruppen frit spillerum til at gå i forhandlinger om nye lønformer, og at pædagogerne i øvrigt synes, at decentral løn kan være et godt supplement til lønsystemet.

Formanden for FTF, Anker Christoffersen, meddelte de to amtsformænd, at forretningsudvalget havde noteret sig, at udtalelserne var kommet ind. Men at det er organisationerne, som udtager krav til overenskomsterne.

- Vi holder os til spillereglerne. Så nu vil I nok sige, at han står deroppe og vasker hænder. Ja, men han har heller ikke andet at gøre, sagde formanden.