Debat Samfundsfag
0   8

Samfundsfag i en tidligere alder

Jeg synes, at man får samfundsfag for sent i grundskolen, og når man endelig får det, har man det kun i et par lektioner om ugen. Samfundsfag er et af de vigtigste fag, hvor man lærer om sociologi, politik og økonomi, som alle tre er vigtige emner, der handler om, hvordan vi bliver dannet, køn og kønsroller, hvordan samfundet hænger sammen, sikkerhed i samfundet, landets styreform, og hvad ting som skat er.

Hvis de generationer, vi har i skolen, ikke ved nok om, hvordan samfundet har fungeret førhen, vil de have sværere ved at styre landet på en bedre måde, fordi de ikke har lært nok om fejlene, som er blevet begået før.

At have samfundsfag før i skolen kunne også give mulighed for, at børn faktisk finder ud af, hvad deres forældre snakker om, når de snakker om politik, og måske en dag kunne man drømme om, at flere børn og unge får en interesse for det, fordi de faktisk ved noget om det. Hvis jeg var en mor til et barn på ti år, ville jeg synes, at det ville være spændende at høre, hvad mit barns mening er om for eksempel en politisk debat, der handler om, hvorvidt man skal have mundbind på i offentlig transport eller ej.

Jeg synes, at børn skal blive hørt, og i samfundet, vi lever i, bliver de små ikke spurgt, fordi "de ikke ved nok" eller "det her er for voksne".

Artiklen fortsætter under banneret

(Forkortet af redaktionen)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.581 andre er allerede tilmeldt