Håndværk og design
0   4

1600 elever har arbejdet med arkitektur

På fredag bliver vinderne af fotokonkurrencen Fang din by kåret på Dansk Arkitektur Center i København. Der er gratis adgang på dagen. Her kan man blandt andet se fotos fra de 64 skoleklasser, der har deltaget i skolekonkurrecen.

Konkurrencens mål er at få flere til at få øjnene op for arkitekturen i byen og for, hvordan arkitektur sætter rammerne for hverdagsliv. 4.400 danskere har sendt fotos ind til den generelle konkurrence og 64 skoleklasser - svarende til 1600 elever - har arbejdet med arkitektur gennem fotomediet og indsendt billeder til skolekonkurrencen. 

På fredag kl 14 bliver vinderne kåret og man kan gratis komme ind og se de 55 vindende fotos og i øvrigt se arkitekturmuseets udstillinger. Centeret sætter i øjeblikket fokus på, om byen er for alle, og om vores arkitektur er inkluderende nok, er der mulighed for, at alle kan udfolde sig uanset køn, alder, etnicitet og forskellige behov. 

"Fotografierne bærer præg af, at samfundsperspektivet er med i dem alle sammen. Det er det udgangspunkt, vi har haft: at de skulle sige noget om, hvor vi er som samfund, og hvordan vi lever lige nu i den her lidt specielle tid. Vi har kigget på fotografierne - ikke kun med fritidsbrillerne, hvor det handler meget om, hvad man render og laver for sjov - men også med et alvorselement, da fotografierne i år også selv har haft et mere alvorligt perspektiv." fortæller jurymedlem og street- og arkitekturfotograf Dennis Skyum.  

Dansk Arkitekturcenter tilbyder en række undervisningsmaterialer og forløb for skoleklasser om arkitektur. 

Artiklen fortsætter under banneret

"Fotografierne bærer præg af, at samfundsperspektivet er med i dem alle sammen. Det er det udgangspunkt, vi har haft: at de skulle sige noget om, hvor vi er som samfund, og hvordan vi lever lige nu i den her lidt specielle tid. Vi har kigget på fotografierne - ikke kun med fritidsbrillerne, hvor det handler meget om, hvad man render og laver for sjov - men også med et alvorselement, da fotografierne i år også selv har haft et mere alvorligt perspektiv." fortæller jurymedlem og street- og Arkitekturfotograf Dennis Skyum. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.276 andre er allerede tilmeldt