Det er gratis at komme ind og se udstillingen på torsdag, men det kræver coronapas.

1600 elever har arbejdet med arkitektur

På fredag bliver vinderne af fotokonkurrencen Fang din by kåret på Dansk Arkitektur Center i København. Der er gratis adgang på dagen. Her kan man blandt andet se fotos fra de 64 skoleklasser, der har deltaget i skolekonkurrecen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Konkurrencens mål er at få flere til at få øjnene op for arkitekturen i byen og for, hvordan arkitektur sætter rammerne for hverdagsliv. 4.400 danskere har sendt fotos ind til den generelle konkurrence og 64 skoleklasser - svarende til 1600 elever - har arbejdet med arkitektur gennem fotomediet og indsendt billeder til skolekonkurrencen. 

På fredag kl 14 bliver vinderne kåret og man kan gratis komme ind og se de 55 vindende fotos og i øvrigt se arkitekturmuseets udstillinger. Centeret sætter i øjeblikket fokus på, om byen er for alle, og om vores arkitektur er inkluderende nok, er der mulighed for, at alle kan udfolde sig uanset køn, alder, etnicitet og forskellige behov. 

"Fotografierne bærer præg af, at samfundsperspektivet er med i dem alle sammen. Det er det udgangspunkt, vi har haft: at de skulle sige noget om, hvor vi er som samfund, og hvordan vi lever lige nu i den her lidt specielle tid. Vi har kigget på fotografierne - ikke kun med fritidsbrillerne, hvor det handler meget om, hvad man render og laver for sjov - men også med et alvorselement, da fotografierne i år også selv har haft et mere alvorligt perspektiv." fortæller jurymedlem og street- og arkitekturfotograf Dennis Skyum.  

Dansk Arkitekturcenter tilbyder en række undervisningsmaterialer og forløb for skoleklasser om arkitektur. 

"Fotografierne bærer præg af, at samfundsperspektivet er med i dem alle sammen. Det er det udgangspunkt, vi har haft: at de skulle sige noget om, hvor vi er som samfund, og hvordan vi lever lige nu i den her lidt specielle tid. Vi har kigget på fotografierne - ikke kun med fritidsbrillerne, hvor det handler meget om, hvad man render og laver for sjov - men også med et alvorselement, da fotografierne i år også selv har haft et mere alvorligt perspektiv." fortæller jurymedlem og street- og Arkitekturfotograf Dennis Skyum. 

 

Læs mere

Undervisning på Dansk Arkitektur Center