Debat Leder Aula
1   14

Aula: Så behøver du kun handle 2,9 steder

"Lige så intuitivt, som når man går på Facebook", skulle "Brugerportalinitiativet" være - én simpel vej for elever, forældre og lærere til kommunikation og læremidler og læring. Undervejs kom det til at hedde 'læringsplatforme' og 'Aula', og syv år senere har Undervisningsministeriet undersøgt, hvor meget nemmere lærernes hverdag er blevet nu, hvor det hele er blevet samlet ét smart sted.

Eller det var i hvert fald intentionen. Men gennemsnitligt skal lærerne i den nye undersøgelse ind 2,9 steder bare for at tjekke for digitale beskeder og mails, som de skal følge med i som led i deres arbejde.

Undersøgelsen er gennemført, mere end et år efter at Aula blev rullet ud på skolerne. Så ministeriet har i hvert fald sikret sig, at lærernes besvarelser ikke er præget af et nyt systems børnesygdomme. Man har spurgt til fire af de opgaver, som Aula er sat i verden til at håndtere - kommunikation med forældre, overblik over info fra forskellige systemer, kommunikation med kolleger og booking af lokaler og hardware. For alle fire opgavers vedkommende er der langt  flere lærere, der mener, at Aula har gjort opgaven sværere, end lærere, der mener, den er blevet lettere!

Om læringsplatformene konkluderes det i undersøgelsen, at de "i nogen grad" kan anvendes som ønsket på skolerne. Og at fire ud af ti lærere ikke mener, at udbyttet står mål med den tid, de bruger på platformene.

Artiklen fortsætter under banneret

Undervisningsministeren er glad for den nye undersøgelse og siger, at det væsentlige er, at alle lærere skal opleve, at de pædagogiske hensyn styrer det digitale - og ikke omvendt. Men de her problemer handler ikke om, at "det digitale" dominerer "det pædagogiske". Det handler om, at de værktøjer, som skal få hverdagen til at glide, uanset om selve undervisningen foregår online, med iPad i klassen eller på cykel i naturen, ikke er gode nok.

Det må politikerne, ministeriet og kommunerne påtage sig ansvaret for at gøre noget ved.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.044 andre er allerede tilmeldt