Aabenraa Kommune
0   9

Corona-ændring bliver fast: Børnehaveklassen i Tinglev har udeundervisning om fredagen

Virksomhedsbesøg, strandtur og landbrugsbesøg. Eleverne i børnehaveklassen på Tinglev Skole har siden sommerferien haft udeundervisning hver fredag. Inspirationen kom fra tiden under sidste genåbning af skolen, og alle er glade for de nye rammer.

Om fredagen går de 29 elever og to børnehaveklasseledere på Tinglev Skole afsted omkring klokken 8. Så skal de på tur. Sådan har det været siden sommerferien sidste år, fortæller børnehaveklasseleder Lone Andresen.

"Fredag er det udeskoledag, hvor vi er ude af huset og oplever, undersøger og fordyber os i et emne. Emnet har vi arbejdet med i løbet af ugen og fredag laves der så anderledes undervisning i naturen", siger Lone Andresen. "Vi har haft forskellige udeskoleprojekter som blandt andet træpindsvin, lavet mobiltelefoner af en træklods, været på fisketur, været på landbrugsbesøg, hvor vi blandt andet har arbejdet med emnet kartofler, været på stranden og samle materialer til julegaver, haft om sund mad på bål og en masse andet". 

Børnehaveklassen har lige haft et forløb om mariehøns, hvor de var på stranden for at finde materialer, de kunne bygge mariehøns af.  

"Børnene trives i det og synes, det er mega fedt. De siger ting som: "Det er så godt om fredagen". Og de spørger altid: "Hvad skal vi på fredag?"", siger Lone Andresen og fortæller, at udeundervisningen er udsprunget af, at eleverne i foråret under den første genåbning primært var udenfor. Udeundervisningen er nu en fast del i skemaet.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi har lavet en årsplan over, hvad vi vil med projektet "udeskole fredag", men der kan også komme ændringer. Der skal også være plads til, at der sker noget impulsivt". 

Men udeundervisningen kan også være virksomhedsbesøg. Når de er ude, er begge skolens to børnehaveklasseledere med på tur.

"Vi har været ved N.T Byg og hørt om deres virksomhed. Her har vi lavet fuglekasser og været med til at mure et lille hus. Vivi og Nick ejer N.T Byg. De fortalte lidt om deres virksomhed, hvor mange de var ansat, og hvad de lavede. Og så havde de lavet en murer- og tømrerdag for børnene.  Børnene fik lavet de flotteste fuglekasser og fik muret et lille hus. som i dag står på vores legeplads. På hjemturen i bussen fortalte flere drenge stolt "Vi vil arbejde der, når vi bliver store".

Udeundervisning om fredagen har været en så stor succes, at Lone Andresen forventer, at det også bliver virkeligheden for næste års børnehaveklasse.

"Vi har sagt, at vi også rigtig gerne vil have det næste år, og det har vi også fået lovning på. Det er et godt forløb. Det er spændende. Vi ser dem lege sammen og være sammen på andre måder. Så det giver rigtig meget", siger Lone Andresen.   

Virksomhedsbesøg, strandtur og landbrugsbesøg. Eleverne i børnehaveklassen på Tinglev Skole har siden sommerferien haft udeundervisning hver fredag. Inspirationen kom fra tiden efter første corona hjemsendelse, og alle er glade for de nye rammer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
754 andre er allerede tilmeldt