Musik
0   0

Aarhus: Musikskoler vender tilbage til folkeskolerne

I går var første dag, hvor folkeskolerne i Aarhus bød musikskolen velkommen efter nedlukningen. Da man ikke må synge indenfor og ikke må blande klasserne i for eksempel skoleorkestre, er der dog stadig udfordringer.

Instrumenterne kan igen komme med i skole, for fra i går kunne eleverne modtage undervisning fra musikskolen på folkeskolerne rundt om i landet. I Aarhus glæder leder af Aarhus Musikskole Lars-Ole Vestergaard sig over at kunne komme tilbage til skolerne.

"Vi glæder vi os til at genoptage det fine samarbejde, vi har med elever og skoler i Aarhus Kommune. Vore undervisere er klar til at give den en skalle frem til sommerferien og glæder sig til at se såvel børnene som vore kolleger på skolerne igen - selvfølgelig under hensyntagen til at overholde de sundhedsfaglige retningslinjer", siger Lars-Ole Vestergaard. 

De sundhedsfaglige restriktioner og lokale retningslinjer på skolerne gør, at ikke alle aktiviteter kan gennemføres som før, fortæller musikskolelederen.

"Vi må ikke have sang indenfor. Vi kan godt have kor udenfor med afstand, men da vi ikke må blande klasserne bliver det svært. Det bliver også svært med skoleorkestre, fordi de ofte er på tværs af klasser. Men vi kan godt undervise i fløjtespil i en 4.-klasse", siger han.

Artiklen fortsætter under banneret

Langt det meste musikskoleundervisning kommer dog til at foregå på små hold med elevernes egne instrumenter i forlængelse af skoletiden, og her ser Lars-Ole Vestergaard ingen problemer.

"Vi kan undervise op til 25 elever ad gangen. Vi kan sagtens spritte instrumenter af. Men det meste bliver undervisning i mindre grupper med elevernes egne instrumenter", siger Lars-Ole Vestergaard.

I denne uge skal afklares, helt præcis hvad restriktionerne og skolernes lokale retningslinjer får af betydning for musikskolens tilbagevenden til folkeskolerne.

Rådmand i Aarhus Thomas Medom er glad for, at musikskolerne nu er vendt tilbage til skolerne.

"Jeg ved, at både lærere og musikelever har glædet sig til at kunne genoptage musikundervisningen. Musik spreder glæde, gør os kreative og skaber fællesskab - og derfor er jeg glad for, at musikskolerne nu kan komme tilbage på vores folkeskoler", lyder det fra rådmand for Børn og Unge Thomas Medom i en pressemeddelelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
729 andre er allerede tilmeldt