Anmeldelse Corona
0   72

Roman om en fælles tid, som måske snart er ovre

Coronanedlukningen set fra en skoleleders perspektiv er omdrejningspunktet i romanen, som er et spændende tidsbillede, men en lille smule genreforvirret.

NB. Vi åbner skolerne på onsdag

Fakta


Titel
NB. Vi åbner skolerne på onsdag

Forfatter
Maike Raahauge

Pris
140

Sider
122

Forlag
Forlaget Legimus

Maike Raahauges roman "NB. Vi åbner skolerne på onsdag" følger skoleleder Bjørn Toftehøjs refleksioner over genåbningen, og hvad det kommer til at betyde for en skoles hverdag. Bjørn skriver forskellige indlæg undervejs i genåbningen og fortæller dermed også, hvordan en skoleleder leder en skole i en tid, der er præget af uvished om, hvad der skal ske – utryghed hos lærerne og eleverne og ikke mindst forældrene. Alt dette samtidig med at han som skoleleder insisterer på, at der er en skolehverdag på nogle fundamentalt andre betingelser end blot for nogle måneder siden.

Artiklen fortsætter under banneret

Romanen fungerer som sådan fint. Mange af de tanker og refleksioner, som Bjørn gør sig, er af almen interesse, men det undrer mig, hvorfor forfatteren hævder, at det er en roman – nuvel, meget er fiktion – og så alligevel ikke, for teksten er tidsligt kronologisk komponeret, så den flugter med begivenhedernes gang, og begivenhederne er faktuelle. Hvorfor denne insisteren på genrekategorisering? Genren roman behøver måske slet ikke at fremhæves, måske er bogen værdifuld i sig selv? Teksten er nemlig unik, fordi den gengiver de tanker, følelser og refleksioner, som mange af os havde i lige netop den tidsperiode i Danmarkshistorien.

Teksten taler for sig selv og giver dermed et unikt indblik i menneskers tanker, når betingelserne for det kollektive liv, vi alle havde levet indtil da, ændres radikalt over en nat. Romanen eller ”den lille bog” bør huskes, også om mange år, fordi den beskriver de tanker og følelser, som blev et vilkår for os alle, og som glemmes med næste generation.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.707 andre er allerede tilmeldt