Debat
2   0

Digital pædagogik

Dannelse og fritidspædagogik i en digital tidsalder

Det seneste år har været hårdt for børn og unge. De har i lange perioder været afskåret fra skole og fritidstilbud – og dermed de fysiske samværsaktiviteter, de normalt deltager i. Den primære måde at være sammen på har derfor for manges vedkommende været på forskellige digitale medier.

Her mødes børn og unge ofte uden voksnes deltagelse og vejledning. Der er derfor en risiko for, at de unge går glip af den særlige pædagogiske støtte til samvær og konfliktløsning, der finder sted i fritidstilbuddene, og som traditionelt har været et vigtigt element i danske børns udvikling og dannelse.

Men allerede før COVID-19 valgte børn og unge ofte digitale samværsformer frem for fysiske. Denne udvikling har vakt bekymring, og medierne har været flittigt med til at rejse debatten om risikoen for, at børn mobbes eller presses til en usund adfærd i en virtuel verden, som de voksne ikke har adgang til – og derfor alt for sent opdager omfanget af.

Denne episode af podcasten Velfærdsprofeten handler netop om, hvordan fritidspædagogikken kan understøtte børn og unges udvikling og dannelse i en tid, hvor virtuelle samværsformer spiller en stadig stigende rolle. Til at hjælpe os med at blive klogere på dette tema har vi besøg af pigerne Regitze og Marla fra Vesterbro Ungdomsgård – samt lektorerne Sussie Kiilerich Bonde og Steen Søndergaard, der begge underviser på akademiuddannelsen i fritidspædagogik ved Københavns Professionshøjskole.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det handler ikke om, at vi skal lære de unge at anvende digitale teknologier – for det kan de. Det handler om, at vi skal støtte de unge i at kunne agere i et samfund, der er meget mere digitaliseret.",  siger Steen Søndergaard.

‍Du kan finde podcasten på din favorit podcastafspiller eller her: https://share.transistor.fm/s/2480909f og finde artiklen her: https://alumne.kp.dk/posts/dannelse-og-fritidspaedagogik-i-en-digital-tidsalder


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.018 andre er allerede tilmeldt