DM i tegning måtte afvikles virtuelt sidste år. Men glæden hos vinderen Cassandra Dahl Tellerup var stadigvæk stor.

DM i tegning 2021 trods corona

Har du nogle elever, som er særligt glade for at tegne, er det nu skal prikke dem på skulderen og sætte dem i gang. Landets dygtigste, unge tegnere kan lige nu kvalificere sig til danmarksmesterskaberne i tegning, som finder sted til marts i Horsens.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DM i tegning afgøres i forskellige live-discipliner ved finalen den 20. marts på Horsens Kunstmuseum, men der er også to send-ind-konkurrencer i år', nemlig Perleplader og Tegn en illustration. Det er opgaver, som er oplagte muligheder for at træne de kreative hjerneceller i landets skoleklasser og gøre DM i Tegning til en del af undervisningen, fortæller Suzanne Damgaard Taylor, som er kommunikations- og projektkoordinator hos Billedskolen Horsens.

Til finalen samles landets dygtigste tegnere i alderen 9- 21 år en hel dag for at dyste i en vrimmel af vilde tegnediscipliner. For at kvalificere sig skal man løse en af de hjemmeopgaver, som netop nu bliver offentliggjort. Der skal findes 10 danmarksmestre i forskellige discipliner og aldersgrupper, og arrangørerne understreger, at det er et festligt event med fuld fokus på fællesskab og læring.

Tegn sammen - hver for sig

"DM i Tegning er en unik mulighed for at teste sine tegneevner og møde andre, der elsker at tegne. Det er en konkurrence, hvor vi hylder tegneglæden og det er fuldstændig ufarligt at forsøge at kvalificere sig. Derfor opfordrer vi alle til at give det et forsøg og sende deres tegninger ind", fortæller Jannik Broz, Leder af Billedskolen Horsens og idémanden bag DM i Tegning og Tegnefestival.

DM i Tegning kan inddrages i billedkunstundervisningen

"Med vores send-ind-konkurrencer skal der ikke tegnes live, men man kan nøjes med at indsende en tegning, som et dommerpanel efterfølgende vurderer. Det er derfor fuldstændig oplagt at lave opgaverne i undervisningen og sende ind sammen. Tænk hvilket fællesskab og inspiration det kan give de unge, hvis en af deres kammeraters tegninger bliver udtaget," uddyber Jannik Broz.

iØrestad Skole vandt skoleprisen til DM i tegning 

Corona kommer ikke til at stoppe mesterskabet

Det er er nu 14 år siden at DM i Tegning for første gang åbnede dørene. Sidste år blev tegnefesten rykket online og finalen live-streamet via Facebook-siden 'Tegnefestival / DM i Tegning'.

"På trods af covid-19 har 2020 været et eventyrligt år for DM i Tegning og Tegnefestival. Aldrig har vi interageret med så mange børn og unge, som da vi rykkede vores aktiviteter online"m fortæller Jannik Broz. "Mere end 13.000 personer så med, da vi live-streamede DM i Tegning. Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at vi også i år kan afvikle konkurrencen på en fantastisk måde - fysisk eller ej".

Frem til den 20. marts vil der løbende blive offentliggjort nye arrangementer, workshops og tegneopgaver Facebook-siden 'Tegnefestival / DM i Tegning' og Instagram-profilen @tegnefestival og billedskolenhorsens.dk

Læs mere