Tegn sammen - hver for sig

Tegnefestival i Horsens, inklusive DM i tegning, blev grundet omstændighederne aflyst. Derfor præsenterer Billedskolen Horsens 'Tegnefestival TV' - et online koncept med lærerige og inspirerende tegneopgaver, som kan løses hjemmefra.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi er stadig enormt ærgerlige over, at vi blev nødt til at aflyse Tegnefestival og DM i Tegning som følge af Sundhedsstyrelsens og regeringens skærpede anbefalinger i forhold til coronavirus" siger Jannik Broz, der er leder af Tegnefestival og Billedskolen Horsens.

"Ikke mindst fordi en helt masse kreative børn og unge havde set frem til at deltage ved ugens forskellige arrangementer. Nu sidder de derhjemme og savner et kreativt fællesskab. Det giver vi dem med Tegnefestival TV".

Feedback og præmier til delterne

Fra den 24. marts og på ubestemt tid kan børn og unge tirsdag-lørdag glæde sig til en ny tegneopgave hver formiddag. Opgaverne frigives på Facebook-siden 'Tegnefestival / DM i Tegning' og på Instagram-profilen @tegnefestival. Alle, der tegner med, opfordres til at uploade et foto af deres tegning i kommentarfeltet på Facebook-opslaget. Dermed kan alle interesserede lade sig inspirere af hinanden og samtidig få følelsen af at være en del af et kreativt fællesskab.

Opgaverne henvender sig primært til børn og unge i alderen 9-17 år, men alle, der har lyst, kan tegne med og få sig et par hyggelige timer med tegning.  Derudover støtter tuschproducenterne Posca og Canson, et firma, der producerer tegnepapir og -redskaber, op om Tegnefestival TV med sponsorpræmier.

En anden form for læring

Formålet med Tegnefestival TV er ikke alene at indbyde til et sjovt og inspirerende fællesskab, men også at indgyde til læring om det at udtrykke sig visuelt, skriver Horsens Billedskole i en pressemeddelelse. Ved at bruge Tegnefestival TV i hverdagen udfordres vores børn og unge på andre læringstemaer end de boglige, der måske normalt fylder i skolen.

Derfor vil der løbende være korte live-sendinger på Facebook, eksempelvis med generel feedback på løsning af tegneopgaverne, ligesom der vil være større events med livesending. Live-sending med fokus på character-tegning foregår tirsdag den 31. marts fra klokken 15.30-18 - begge dele på Facebook-siden 'Tegnefestival / DM i Tegning'. 

Både forældre, undervisere og alle andre interesserede er velkomne til at bruge opgaverne frit, så længe der henvises til Billedskolen Horsens.

Med Tegnefestival TV fremskynder Billedskolen Horsens nogle af de digitale aktiviteter, som oprindeligt lå længere ude i fremtiden. Her har man også valgt at afsætte et beløb til at honorering af de professionelle tegneres og illustratorers værker, der kommer til at indgå i tegneopgaverne.

"Det tiltag var oprindeligt ikke en del af planen, men det giver god mening i disse tider. Altså bliver opgaverne denne gang med udgangspunkt i en blanding af børn og unges tegninger samt illustrationer af de professionelle", siger Jannik Broz.

Projektet er støttet fra Spar Nord Fonden, som er en af hovedsponsorerne bag Tegnefestival og DM i Tegning.

Læs mere

Tegnefestival.dk