Debat
0   2

Bevægelse i skolen

- et review af forskning om bevægelse i skolen

Det er veldokumenteret at fysisk aktivitet har en positiv indvirkning på elevernes læring og trivsel. Med folkeskolereformen 2014 implementeredes bevægelse i skolen som et middel til at indfri potentialet. Dette review af forskning om bevægelse i skolen har til formål dels at undersøge, hvordan bevægelse i skolen er blevet implementeret og dels at undersøge, hvilke forhold der kan have indflydelse på implementeringen af bevægelse i skolen. Reviewet anvender systematisk litteratursøgning og kædesøgning. Der er søgt i tre databaser og i alt inkluderet 18 studier. Reviewet konkluderer, at implementeringsgraden af bevægelse i skolen er tæt på status quo, hvorfor potentialet forbliver uudnyttet. Derudover er der identificeret fem forhold, som har indflydelse på integrering af bevægelse i skolen, herunder tid, kompetencer og ressourcer, værdier og anerkendelse, det fysiske rum samt sociale forhold og selvopfattelse. Reviewet er et vigtigt bidrag til den videre udvikling af bevægelse i skolen både for praktikere, læreruddannelsen samt for skoleledelser og politiske beslutningstagere.

Link: https://www.researchgate.net/publication/348327137_Bevaegelse_i_skolen_-_et_review_af_forskning_om_bevaegelse_i_skolen

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.174 andre er allerede tilmeldt