Uddannelsesvejledning
0   6

SF: Lad erhvervsuddannelserne komme til folkeskolerne

Når udskolingseleverne ikke må komme til erhvervsskolerne, så lad erhvervsskoleeleverne komme til udskolingen. SF mener, erhvervsskolelærerne kan gennemføre nogle undervisningsforløb, som kan erstatte den aflyste brobygning.

Udover at brobygning er vigtigt for folkeskoleelevernes mulighed for at træffe valg om uddannelse, er det også vigtigt for erhvervsskolernes økonomi, påpeger SF's Astrid Carøe i en pressemeddelelse, efter at undervisningsministeren i dag på utallige opfordringer har aflyst brobygningen, hvor folkeskoleelever besøger ungdomsuddannelser. Ungdomsuddannelserne får tilskud til brobygningsforløb, og når de ikke afholdes, kan det betyde et tab på flere millioner kroner. Det bekymrer Astrid Carøe, som mener, at ministeren har et ansvar for at hjælpe skolerne.

"Ministeren skal hurtigst muligt sikre et alternativ til brobygning. Hvorfor ikke få elever og lærere fra erhvervsskolerne ud på folkeskoler og gennemføre nogle praktiske forløb? De unge har stadig brug for at få viden om ungdomsuddannelserne, inden de skal beslutte sig, og det er vigtigt, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse", siger hun og tilføjer:

"Skolerne mister enormt mange penge, hvis brobygning bare aflyses, uden at skolerne bliver kompenseret for manglende aktivitet. I SF ser vi helst, at ministeren giver mulighed for alternative former for brobygning, men hvis ikke, så er det helt afgørende, at skolerne bliver kompenseret. Vi vil ikke have besparelser, og derfor skal vi have lavet en aftale, der holder hånden under skolernes økonomi".

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
444 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt