SF: Lad erhvervsuddannelserne komme til folkeskolerne

Når udskolingseleverne ikke må komme til erhvervsskolerne, så lad erhvervsskoleeleverne komme til udskolingen. SF mener, erhvervsskolelærerne kan gennemføre nogle undervisningsforløb, som kan erstatte den aflyste brobygning.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udover at brobygning er vigtigt for folkeskoleelevernes mulighed for at træffe valg om uddannelse, er det også vigtigt for erhvervsskolernes økonomi, påpeger SF's Astrid Carøe i en pressemeddelelse, efter at undervisningsministeren i dag på utallige opfordringer har aflyst brobygningen, hvor folkeskoleelever besøger ungdomsuddannelser. Ungdomsuddannelserne får tilskud til brobygningsforløb, og når de ikke afholdes, kan det betyde et tab på flere millioner kroner. Det bekymrer Astrid Carøe, som mener, at ministeren har et ansvar for at hjælpe skolerne.

Corona: Al brobygning i udskolingen aflyses fra torsdag 

"Ministeren skal hurtigst muligt sikre et alternativ til brobygning. Hvorfor ikke få elever og lærere fra erhvervsskolerne ud på folkeskoler og gennemføre nogle praktiske forløb? De unge har stadig brug for at få viden om ungdomsuddannelserne, inden de skal beslutte sig, og det er vigtigt, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse", siger hun og tilføjer:

"Skolerne mister enormt mange penge, hvis brobygning bare aflyses, uden at skolerne bliver kompenseret for manglende aktivitet. I SF ser vi helst, at ministeren giver mulighed for alternative former for brobygning, men hvis ikke, så er det helt afgørende, at skolerne bliver kompenseret. Vi vil ikke have besparelser, og derfor skal vi have lavet en aftale, der holder hånden under skolernes økonomi".