Formandsvalg (DLF)
6   64

Morten Refskov fik flest stemmer i DLF's hovedstyrelse

Hovedstyrelsesmedlemmerne i Danmarks Lærerforening har i dag tilkendegivet, hvem de enkeltvis mener skal være ny formand for Lærerforeningen. Valget finder sted på Lærerforeningens kongres om en uge.

DLF's hovedstyrelse vedtog, at de ikke vil komme med en samlet anbefaling til kongressen i forbindelse med formandsvalget. I stedet oplyser de blot, hvordan stemmerne faldt på kandidaterne. 22 afgivne stemmer faldt således:

Morten Kvist Refskov 11 stemmer

Artiklen fortsætter under banneret

Gordon Ørskov Madsen  9 stemmer

Anders Liltorp 2 stemmer

Pia Henriksen 0 stemmer

"Jeg er glad og taknemmelig og stolt over den tillid, der ligger i den opbakning, jeg har fra hovedstyrelsen. Det er et godt rygstød frem mod kongressen. Jeg er ydmyg over for, at det er kongressen, der træffer beslutningen. Uanset udfaldet i dag skal vi stå sammen om at bringe foreningen godt videre. Både frem mod kongressen og efter kongressen", siger Morten Refskov til folkeskolen.dk efter afstemningen. 

I en første reaktion siger formand for Lærerforeningens overenskomstudvalg Gordon Ørskov:

"Nu må jeg give den gas og overbevise kongressen om, at jeg er den rigtige kandidat. Det arbejder jeg hårdt på. Vi har holdt gode valgmøder, jeg har fået positive tilbagemeldinger fra dem. Jeg glæder mig til kongressen".

Sådan foregår formandsvalget på kongressen

Valget af ny formand for DLF finder sted på kongressens anden dag, onsdag den 23. september. Det sker efter de samme retningslinjer som ved tidligere formandsvalg. Havde der kun været én kandidat, var vedkommende valgt uden afstemning. Men da det står klart, at der er flere kandidater, bliver der skriftlig afstemning. Hver delegeret har én stemme.

-        Opnår én af kandidaterne over halvdelen af de afgivne stemmer ved første afstemning, er vedkommende valgt (blanke stemmer medregnes ikke)

-        Opnår ingen kandidat over halvdelen af de afgivne stemmer ved første afstemning (blanke stemmer medregnes ikke), foretages ny afstemning

-        Har heller ingen ved denne anden afstemning opnået over halvdelen af de afgivne stemmer (blanke stemmer medregnes ikke), foretages bundet omvalg mellem de to kandidater, der opnåede størst stemmetal ved anden afstemning. Har flere kandidater samme stemmetal, afgøres det ved lodtrækning, hvem der deltager i det bundne omvalg

-        I tilfælde af stemmelighed ved det bundne omvalg foretages ny afstemning. Står stemmerne lige efter denne afstemning (blanke stemmer medregnes ikke), afgøres valget ved lodtrækning mellem de to kandidater. 

 

Fra Anders Liltorp, formand for Rødovre Lærerforening, lyder det:

"Jeg vidste det jo egentlig godt. Det er både min ulempe og min fordel, at jeg er bragt i spil som kandidat, uden at det er forventeligt. Så de konstellationer, som også tegner tilbage til næstformandsvalget, de er jo stadig til stede i hovedstyrelseslokalet. Og så er det min opgave i valgdebatterne at vise, hvad det er, jeg byder ind med. Det er en stor opgave. Omvendt tror jeg også at det er noget af det, der både har været med til at overraske og styrke valgkampen".

"Det er jo kongressen, der bestemmer. Uanset om hovedstyrelsesmedlemmerne går ud og agiterer eller ej, det er ikke det afgørende for mig. Det afgørende er jo det, der sker på kongressen".

De tre kandidater, der fik stemmer i hovedstyrelsen, er alle tre medlemmer af hovedstyrelsen, mens den fjerde kandidat, Pia Henriksen, ikke er en del af DLF-ledelsen i dag. Hun var inviteret til punktet i hovedstyrelsen, men fordi hun er sygemeldt med en hjernerystelse, havde hun ikke mulighed for at være til stede ved afstemningen i dag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ