Specialundervisning
0   22

Jytte Jordal

Jytte er død. En legende er død. Jeg arbejdede sammen med Jytte på Lærerhøjskolen gennem 30 år og lærte et usædvanligt menneske at kende og holde af.

Jytte var en utrolig sød og venlig person med en hjerne så skarp som en ragekniv. Som underviser i specialundervisning blev hun et ikon og et ideal, et forbillede for de mange studerende, som hun underviste, og for mig som hendes kollega. Hun underviste også elever, som kom tilrejsende fra hele landet.

Artiklen fortsætter under banneret

Jytte og jeg afholdt mange foredrag og kurser sammen på Færøerne, i Grønland og ved konferencer i Danmark. En enkelt foredragsturné i USA blev det også til.

Især Færøerne havde hendes hjerte. Når vi var der, gik vi mange ture i den smukke natur. Jytte var en ihærdig vandrer, hvis tempo jeg til tider havde svært ved at følge, når hun gik og indsigtsfuldt fortalte om planter og sit øvrige kendskab til øerne. Jytte var et nysgerrigt menneske og vidste besked om mange ting. Jeg lærte meget af hende, når vi rejste sammen. Hun var selvfølgelig også musikinteresseret for nu at fuldende billedet - og en god rejsekammerat. Et dannet og kultiveret menneske med sans for dem, der havde hjælp behov.

Som underviser var Jytte Jordal kendt og skattet for sin viden. Med sine kurser og sine bøger har hun sat sine spor i mange speciallæreres undervisning. Selv vil jeg aldrig glemme hende, en ven og et forbillede.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
725 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.417 andre er allerede tilmeldt