Debat

Giv nu DLF en chance (til)

Det var bare et kluntet forsøg på en aftale! Giv dem nu en chance igen, DLF kan godt!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"De lokale parter skal vurdere, om den lokale aftale giver mening at ændre..."

"Hvis der ikke er underskrifter på et lokalt papir, så gælder den her aftale fuldt og helt (...) ny central aftale skal gøre en forskel i lærerens arbejdssituation på alle skoler i alle kommuner..."

Ovenstående er de nyeste svar fra foreningen om aftaleforslaget.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Den 'centrale aftale' med dens hurraord om rimelighed og samarbejde og lokale aftaler.

Det er så vattet, hvad der kan siges om denne ikke-aftale! Så luftigt. Så intetsigende, så ligegyldigt, at det er nærmest deprimerende.

Gudskelov kan vi bede DLF og KL prøve at skaffe os flere af lærernes krav indfriet - for du kan jo altså bare stemme NEJ denne gang.

Så skal DLF i gang med at undersøge, hvad vi så mon vil? Og kan det være mere forberedelsestid? På opgaver under 60 timer vil vi have tid også? Flere centrale værn?

Betragt dette første udkast af en aftale som bare et kluntet forsøg; de skal nok lære det, de er bare lidt rustne - de har ikke prøvet det i syv år!

Vi må med et nej sørge for, at DLF  kommer til at repræsentere lærerne ved faktisk at optræde som vores fagbevægelse.

Det vil sige, at de skal indsamle krav, som giver mening i en endelig, lang tid ventet overenskomst om vores arbejdsbetingelser - og ikke spille kommunens eller ledelsens forlængede arm i en misforstået rolle som KL’s hjælper.

DLF skal desværre presses til at træde i karakter for at begynde at opføre sig som en vaskeægte fagforening, ikke en opgivende undersåt.

Anders Bondo fik en udgiftsneutral aftale, med fuld ledelsesret, ingen bindinger på ressourcerne og nogle flotte ord om lærernes opgave.

En ny formand med nye indsamlede krav fra os er det, der skal til nu. Det kan simpelthen kun blive bedre - anden gang!

Bondo og Ziegler har nu smidt forslaget på bordet nu, nu må vi kollektivt afvise KL's urimelige krav.

Stem nej - så DLF er nødt til at samle lokale krav ind fra menige lærere i kredsene.

Men STEM, du skal da bruge din ret. Og nej, man kan ikke stemme "ved ikke". 

Gør en forskel - hjælp vores  allesammens arbejdsvilkår tilbage på sporet endnu engang.