Den aktuelle situation i Aarhus betyder, at skolerne ikke bør åbne, som om intet var hændt, mener formand for Aarhus-lærerne Jesper Skorstengaard.

Smittestigning: Århus Lærerforening vil have nødundervisningen tilbage

Corona-smittetallet fortsætter med at stige i Aarhus, og elever og ansatte på flere skoler er smittede. Århus Lærerforening opfordrer til, at skolerne igen får lov at undervise efter nødbekendtgørelsen for at beskytte lærere og elever mod smitte.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"De retningslinjer, som de aarhusianske skoler starter op under på mandag, er ikke tilstrækkelige, da de fx ikke sikrer de nødvendige afstandskrav. Skolerne bør som store institutioner med mange potentielle smittekilder komme tilbage til en organisering, som vi så før sommer, der gør det muligt at mindske risikoen for smittespredning af coronavirus", siger formand for Århus Lærerforening Jesper Skorstengaard på lærerkredsens hjemmeside.

I et brev til  borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand for Børn og Unge Thomas Medom opfordrer Jesper Skorstengaard til, at myndighederne gør brug af muligheden for genindføre reglerne om nødundervisning på de aarhusianske skoler indtil situationen er under konkrol. På den måde kan skolerne gå tilbage til en organisering, hvor eleverne eksempelvis undervises i mindre hold med forskudte pauser og mødetider.

På Skjoldhøjskolen og Sødalskolen er skolestarten for de yngste elever udskudt til torsdag på grund af smittetilfælde blandt eleverne.

Corona udskyder skolestart for de yngste på to skoler i Aarhus 

Læs mere

Århus Lærerforening