Debat

Børnenes Klimamøde 2020: Kom med fra klasselokalet

Det skulle egentlig have været en fysisk event for 500 lokale børn, men så kom corona. Nu går Børnenes Klimamøde digitalt, så tag med til en dag fyldt med klimaviden, bevægelse og musik.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er klimaforandringer? Hvorfor sker de? Hvad kommer de til at betyde her i Danmark? Og hvad bliver der gjort for at bremse dem?

 Alle de spørgsmål og mange flere bliver besvaret, når Danmarks nye internationale klimacenter, Klimatorium, live streamer Børnenes Klimamøde 2020.

 Alle 5.- og 6.-klasser kan få både faglige oplæg og underholdning streamet lige ind i klasselokalet fredag den 21. august fra 9.30-13.00.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Sofie Østergaard er vært, klimaformidlerne Nina Bendixen og Carlo Sørensen står for det faglige indhold, og så er der bevægelse på programmet, når eleverne skal ud på en klimarute med video og quiz i jeres lokalområde. Dagen byder også på MGP-vinderen Liva og Klima-standup med Niels Forsberg. Se mere om Klimatorium og Børnenes Klimamøde 2020 lige her.

Skal dine elever med til en hæsblæsende dag i klimaets tegn? Så tilmeld klassen senest 14. august.

Send en mail til info@klimatorium.dk med klassenavn, skole og kommune, samt antal elever i klassen.

Efter sommerferien modtager alle tilmeldte undervisere en digital klimamøde-pakke på email. Her får du:

 Undervisningsmateriale til et kort intro-forløb.

  • Jeres egen Klimarute: 10 plakater med QR-koder, der viser ind til Klimatoriums Klimavideoquiz. Hæng plakaterne op i skolens lokalområde, og send eleverne ud på jeres egen klimarute, hvor de kan gå fra post til post og blive klogere på klima og klimaforandringer.
  • Quiz-ark med udgangspunkt i videoerne.
  • Programmet for Børnenes Klimamøde til udprintning og ophængning i klassen.
  • Link til live streaming af Børnenes Klimamøde 2020.

Har du spørgsmål om Børnenes Klimamøde? Skriv til info@klimatorium.dk