Psykisk arbejdsmiljø
0   8

AMR-år: Flere arbejdsmiljørepræsentanter har fået tid til arbejdet

Arbejdsmiljørepræsentanterne mener selv, at de gør arbejdsmiljøet på skolen bedre, og flere af dem – 67 procent - har i dag tid til arbejdet sammenlignet med 2014, hvor kun 54 procent sagde, at de havde tiden, viser en ny undersøgelse fra DLF.

Der er sket en positiv udvikling i det fokus, der er på arbejdsmiljøarbejdet på skolerne. Flere arbejdsmiljørepræsentanter har fået tid til deres arbejde, flere mener, at de har et godt samarbejde med ledelse og tillidsrepræsentanter, og de fleste er med hele vejen i arbejdsmiljøvurderings-processen.

Danmarks Lærerforening har sendt spørgeskemaer ud til 1338 arbejdsmiljørepræsentanter og fået 853 svar retur. Det giver en svarprocent på 64, og det generelle billede er fremgang for arbejdsmiljøarbejdet.

Artiklen fortsætter under banneret

Stormøde afslutter AMR-år

Arbejdsmiljørepræsentanter fra alle brancher og hele landet holder i dag stormøde i Odense. Målet er at skabe et bedre arbejdsmiljø på alle arbejdspladser. Det er FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation - der har indkaldt til mødet, som finder sted som afslutning på Arbejdsmiljørepræsentanternes År, 2019.

 

 

Det halter dog med det fysiske arbejdsmiljø. Kun 13 procent svarer, at deres arbejdsplads i høj grad har en god standard for det fysiske arbejdsmiljø. 3 procent har problemer på det fysiske område og over en fjerdedel mener, at standarden i mindre grad er i orden. På det fysiske område er resultaterne i undersøgelsen dårligere end i 2014. Problemerne er især rengøringen, temperatur på skolen, vedligeholdelse og støj. 

På det psykiske arbejdsmiljøområde vurderer de, at det er gået fremad siden undersøgelsen i 2014. Her ses en markant forbedring i udviklingen på skolerne.  

Har mindre undervisningstid

80 procent kan se på deres opgaveoversigt, at der er taget højde for deres arbejdsmiljøarbejde fx ved reduktion i undervisningstiden. Det er en væsentlig positiv forbedring på de seneste fem år. Især har de arbejdsmiljørepræsentanter, der er på større skoler eller på en specialskole, drøftet deres arbejdstid med ledelsen.

67 procent vurderer, at de i høj eller nogen grad har den nødvendige tid til arbejdsmiljøarbejdet. Det har tidligere knebet voldsomt. Der er også stadig mulighed for forbedring, da antallet af timer er meget forskelligt - svingende fra under 20 timer per skoleår til 80 timer eller derover.

95 procent svarer, at man på skolen registrerer volds- og trusselsepisoder.

Arbejdsmiljørepræsentanterne er også jævnligt til møde med skoleledelsen. En gang om måneden er det mest almindelige, men for 39 procent er det sjældnere. 6 procent holder møder en gang om ugen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ