"Vi skal være her alle sammen. Mangfoldighed er en gave", siger Renee Helmig Toft Simonsen, der har skrevet bogen til ADHD-foreningens kampagne Vild & Stille

ADHD-foreningen forærer de yngste elever en bog om at være uden for

I dag sender ADHD-foreningen den nationale indskolingskampagne Vild & Stille ud til alle danske skoler. Kampagnen har kørt siden 2010, og i år er der en minibog til alle elever i 0. til 2. klasse. Den handler om at være uden for og finde vej ind i fællesskabet igen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Alle er gode til noget" er skrevet af Renée Helmig Toft Simonsen, som er uddannet psykolog. Hun er blandt andet kendt for Karla-bøgerne, og i 2007 skrev hun bogen "Wilbur, en møgunge" for ADHD-foreningen. Wilbur har selvsagt ADHD.

Dreng med ADHD hovedperson i ny børnebog

Renee Helmig Toft Simonsen giver dette års Vild & Stille-kampagne disse ord med på vejen:

"Mennesker har alle dage været forskellige. Nogle af os er lange og tynde, andre er små og trinde. Der er dem med fart på, og dem der bedst kan lide, når det hele går lidt langsomt. Der findes mennesker, der ikke siger særlig meget, og så er der os, der helst snakker hele tiden. Prøv og hør her, der er ikke nogen typer, der er bedre end andre. Vi skal være her alle sammen. Mangfoldighed er en gave".

Bogen skal bane vej for inklusion

Bogen udgives af ADHD-foreningen, som gerne vil bidrage med materiale, der kan være til gavn for både det enkelte barn og den samlede skoleklasse. Samtidig skal det være gratis og let at gå til for skolerne.

"Vi ved, at fællesskabet med de andre børn i skolen og i fritiden skaber grobund for en positiv udvikling og glade børn. Derfor er børnenes vilje og evne til at kunne inkludere en nøgle til trivsel", siger foreningens formand, Jette Myglegaard, som forventer, at bogen vil være et både sjovt og godt redskab for skolerne i arbejdet med inklusion i klasserne.

Kampagen lægger op til at tale om forskellighed

"Alle er gode til noget" er en del af kampagneserien Vild & Stille, som ADHD-foreningen udsendte første gang i 2010 for at skabe rum til at tale om forskellighed i klassen.

Stor interesse for kampagne om børn med ADHD

Kampagnen har blandt andet introduceret simple lege, så alle elever i klassen kan mærke, hvordan det er at have uro i kroppen. I en af legene prøver eleverne at sidde stille, mens de bliver kildet med en fjer, og i en anden skal de tegne noget bestemt, mens det halve af klassen larmer rundt om dem. Tanken er, at legene fører til en snak om ro og uro, så eleverne bliver bevidste om, at nogle har mere svært ved at koncentrere sig end andre.

Gratis ADHD-kampagne opfylder et stort behov hos lærerne

Vild & Stille har vist sig at opfylde et stort behov hos lærerne. Læs mere om kampagnen via linket til højre.