Vestjyder kan vælge folkeskole i nabokommunen

Med undtagelse af én kommune, har samtlige kommuner i Ringkøbing Amt aftalt, at borgerne frit kan vælge folkeskole på tværs af kommunegrænserne. Holmsland Kommune frygter for få børn i klasserne og vil ikke være med.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man altså bor i Thyholm Kommune, og mor og far hver morgen pendler til Struer, så kan børnene komme med i bilen og blive sat af ved en børnehave eller folkeskole i Struer. Holmsland Kommune har valgt kun at tilslutte sig muligheden for frit daginstitutionsvalg:

"Hvis vi skal sikre stabile klassekvotienter på Holmsland Skole i den nordlige del af kommunen, kan vi ikke løbe den risiko, at børnegrundlaget bliver udhulet, fordi forældrene flytter deres børn til skolen i Ringkøbing", siger borgmester i Holmsland Kommune Iver Enevoldsen til bladet Danske Kommuner.

Aftalen indeholder, der er indgået i Ringkøbing Amts Kommuneforening, indeholder retningslinier for udligningen af de økonomiske udgifter mellem kommunerne, og den omfatter ikke børn, der har behov for specialundervisning.

Læs mere