Debat

Undskyld Keld

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undskyld Keld

Kære Keld. Sten Larsen gav mig ideen til at give dig en uforbeholden undskyldning for mit debatindlæg i sidste uge (se tråden under "hvis forenklede fælles mål er Nazi-propaganda så er..."). Det er en god ide synes jeg så det gør jeg gerne. Undskyld at jeg var så upræcis og ilter i min reaktion på din sammenligning af det tredje riges sprog og det nye læringssprog i din bog.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Grunden til min reaktion var at jeg følte min menneskelighed beklikket – ikke min faglighed. Derfor så jeg rødt. Jeg synes stadig at sammenligningen og er unødvendig for dit argument og slet og ret væmmelig og jeg får stadig kvalme af at læse det – men folk læser det forskelligt så min grove og kategoriske klassificering af det som Nazi-kort er derfor problematisk.

Jeg har lært en del af de sidste par dage. Man skal være ligeså varsom med at råbe at folk trækker Nazi som man skal være det med at trække det selv. Det er en lektie jeg tager med, med glæde. I det hele taget vil jeg prøve at holde 10.000 lysårs afstand til Nazi paralleller. Jeg håber nogen stikker min en huskekage hvis jeg skulle komme til at drage nogen paralleller whatsoever til værdier, forsøgsopstillinger, argumentationsstrukturer eller fucking snørebånd fra det tredje rige i diskussioner fremover.

Jeg har også lært at jeg ikke må pive fordi jeg er professor og ikke engang tysker. Det er en af de lektier som jeg tager med en hvis munterhed.

Så tror jeg også at jeg har lært at når man føler sig dum og stum fordi ens modstander er tarvelig så skal man holde sin kæft og i stedet lægge dumme planer – jeg har svært ved at få den pointe til at sive ind, men det kommer vel. Den gør mig også lidt trist faktisk.

Der er blevet efterspurt en præcisering af det faglige grundlag for forenklede fælles mål. Jeg skal være den første til at begræde at der ikke er skrevet en præcis redegørelse for proces og grundlag for forenklede fælles mål og jeg føler et ansvar for at det bliver taget op. Jeg lover dog ikke noget her.

Og til sidst – nogen antyder at min patetiske selvudlevering slet og ret er en konsekvens af at jeg føler mig fagligt sat til vægs. Gud ske tak og lov for humor siger jeg: Morten Misfeldt som Konkurrencestatens kamikazepilot  –  er det ikke et skønt sted at slutte.

Undskyld Keld. Jeg gir en øl når vi ses.

Powered by Labrador CMS