Debat

TR funktionen skal styrkes

De senere år er ledelserne på skolerne blevet større i omfang, og forvatningerne i kommunerne er nærmest eksploderet i omfang. Derfor skal TR funktionen følge med den udvikling, så der bliver mere balance i magtforholdet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Egentlig så ned helst, at det gik den anden vej, og hele det kommunale forvaltnings- og mellemleder fedtlag blev skåret helt ned eller helt væk i den bedste af alle verdener. Hvis det sker, så vil ledelsesbehovet ude på skolerne også blive mindre, og der vil være en meget mere afbalanceret situation i forhold til TR. Men nu er det langt fra sådan situationen er, og det må nødvendigvis betyde, at TR funktionen skal tilføres større indflydelse. Det er der også lagt op til i de nye aftaler, MEN hvis ikke tiden følger med, så bliver det en pseudo indflydelse.

Men det er ikke kun tiden, der skal følge med. Andre tiltag skal også implementeres. En opfordring til alle jer lærere derude er, at kæmpe for at jeres TR får deres eget kontor. Sådan er det på mange skoler, men der er så sandelig også mange skoler, hvor TR ikke har deres eget kontor. Nogen vil sikkert sige, at det er ligemeget, og sådan er rum sikkert kunne bruges til alt muligt andet. Ingen stiller dog spørgsmålstegn ved, at skoleledere og kommunale ledere i skole forvaltningerne har deres eget kontor. Ved at TR har sit eget kontor, har lærerne også et fysisk fortroligt rum, som de kan gå ind i, hvis der er behov for det. Og ja, jeg vil da også gerne indrømme, at der er en stærk symbolik i det at have eget kontor. Det taler funktionen op, og det er der stærkt brug for i en tid, hvor balancen mellem TR og ledelse (både lokalt og kommunalt) er blevet alt for skævt. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget