Sydslesvig: Lærer-nej til overenskomsten

Et flertal af de danske lærere i Sydslesvig har stemt nej til overenskomsten for lærere, gymnasielærere og pædagoger på de danske skoler og daginstitutioner. Nej'et skyldes formentlig arbejdstiden, som ligner den nuværende danske arbejdstidsaftale.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg syntes, det var et resultat, vi kunne være tjent med", siger formanden for Dansk Lærerforening i Sydslesvig, DLFs kreds 163, Niels A. Nielsen om overenskomsten, der ville give lærerne lønstigninger på mellem tre og 10 procent.

235 lærere stemte nej og 179 ja. Nej'et skyldes, vurderer Niels Nielsen, at lærerne ville få en arbejdstidsaftale i stil med den nugældende danske:

"De har jo hørt fra Danmark, at der er noget timetælleri, selvom vi har forhandlet mange akkorder på plads. Og så spiller det nok også en rolle, at man i Danmark er ved at varme op til en ny arbejdstidsaftale".

I øjeblikket har de sydslesvigske lærere en arbejstidsaftale, der minder om den danske fra før 1993.

På grund af forhandlingsfællesskabet må også danske gymnasielærere og børnehavepædagoger i Sydslesvig nu vente endnu længere på deres lønstigninger per. 1. april 2003, selvom begge grupper stemte klart ja til overenskomsten.

"Jeg regner med, at vi mødes med arbejdsgiverne umiddelbart efter efterårsferien", siger Niels Nielsen.