Debat

Skandaløs udtalelse af pædagogisk ikon

Folkeskolens voldelige fortid

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en kronik med titlen ”Trivsel i skolen og andetsteds” 13.januar 1953 i Politiken skriver Anne Marie Nørvig blandt andet: ”Hænder det en sjælden gang, at en lærer lader sig provokere til en lussing eller anden ublid medfart, betyder det intet og skal ikke dramatiseres.” Denne udtalelse svarer ikke til det billede eftertiden har fået af Nørvig som værende på barnets side. I øvrigt var det ikke en sjælden gang lærerne slog, men systematisk hver dag. Lussinger blev forbudt i 1814, så det kan ikke være en undskyldning, at læreren blev provokeret. Den ublide medfart kunne være en sprængt trommehinde. En lussing betyder intet. Det tror jeg ikke mange børn var enige i. Alt i alt en skandaløs udtalelse af et pædagogisk ikon.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget