Inspektør truer med at gå

Nørre Nissum Skole i Nordvestjylland har så store lokale-problemer, at skoleinspektør Karsten Vinther truer med at forlade sit job. Antallet af elever er gennem årene vokset gang på gang, uden at pladsforholdene er fulgt med.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ifølge DR Midt og Vest sidder der børn alle vegne på skolen og inspektøren kan ikke bruge sit eget kontor, fordi det ofte er det eneste sted hvor der er plads til at afholde møder.

"Forældrene klager og forholdene er hverken rimelige for elever eller ansatte. De har kummerlige forhold", siger skoleinspektøren, der efter sommerferien mangler lokaler til yderligere tre-fire skoleklasser.

Formand for Børn- og Ungeudvalget i Lemvig Kommune, Heidi Krejberg (SF), fortæller, at byrådet træffer beslutning om nybyggeri på skolen i april.

Hun er forundret over kritikken, fordi skoleinspektøren er orienteret om byggeplanerne.

Hertil siger Karsten Vinter:

"Jeg ved godt, at der i flere år har været renoveringsplaner, men det går langsom med at føre dem ud i livet, og det er mig, der hele tiden skal besvare spørgsmål om hvorfor pladsen er så trang".

Siden 1975 er skolens lærerstab udvidet fra 19 til i dag 65.

Renoveringen af skolen vil muligvis være på plads til begyndelsen af næste skoleår.

Læs mere

DR Midt og Vest