Anmeldelse
Idehistorie for de pædagogiske fag
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Når man begynder på en pædagogisk uddannelse, er det godt at have en følgesvend ved hånden, der kan føre ind til fagets sære begreber og måske endda efterhånden give en slags overblik. Denne bog har det sympatiske udgangspunkt, at den på den ene side ikke taler ned til læseren ved at foregøgle, at tingene er lettere, end de er, på den anden side går den heller ikke ud fra, at han eller hun er fuldbefaren akademiker. Hvis man tager sig tiden til at lære bogen at kende ved at krydslæse, får man et godt grundlag for at føle sig hjemme i den historiske og aktuelle debat om grundlaget for opdragelse og undervisning. Klassiske og moderne teorier forklares koncentreret og klart.
Sune Lægaard har skrevet en god indføring i videnskabsteori, Jonas Sprogøe om pædagogik, Gorm Harste om sociologi og Bjarne Jacobsen om psykologi. Det hele forsynet med stikordsregister samt et emne- og personleksikon, der et godt stykke hen ad vejen kan gå i stedet for dyre opslagsværker. I enkelte tilfælde har man dog glemt artiklen om personer, der ellers henvises til.
Der er til hvert kapitel velbegrundede forslag til videre læsning.
God og inspirerende bog også til de, der er kommet igennem læreruddannelsen for år tilbage.