Nørreskov-Skolen 'forventer' nu ikke længere, at alle elever har en bærbar pc med hjemmefra, men 'opfordrer' i stedet til det.

Nu 'opfordrer' Nørreskov-skolen til, at eleverne har pc med

Efter at Folketingets Ombudsmand forleden gik ind i sagen fra Nørreskov-Skolen i Sønderborg, hvor eleverne forventes at medbringe egen pc til undervisningen, har skolelederen nu besluttet at ændre ordlyd til, at skolen 'opfordrer' til, at børnene har egen pc med.

Publiceret

FAKTA: SÅDAN LØD DET I BREVET TILFORÆLDRENE

"Elever og lærere på 3. årgang arbejder dagligt med it iundervisningen og derfor udruller vi nu Bring Your Own Device(BYOD) til 3. årgang, som dermed bliver digital.

Eleverne vil dermed ikke længere kunne låne en PC på skolen fratime til time.

Skolens bestyrelse har vedtaget, at vi tager næste skridt medBYOD og er startet med udskolingen. Derudover udrulles de enkelteårgange, efterhånden som vores kapacitet er klar til dette.

Det forventes dermed, at eleverne fremover selv har deresit-udstyr med i form af en bærbar PC.

Det er muligt at leje et skab på skolen med stikkontakt, hvorudstyret kan opbevares, hvis dette ønskes.

Såfremt man som forældre, i helt særlige tilfælde, ikke harmulighed for at stille en PC til rådighed for sit barn, kanforældrene ansøge skolens ledelse om at få stillet en låne-PC tilrådighed.

Med venlig hilsen, Sønderborg Kommune".

Kilde: Ombudsmanden

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"I vores hidtidige brev til forældre i de digitale klasser (fra 3. årgang og opefter), har vi formuleret, at skolen 'forventer', at elever i de disse klasser medbringer egen pc. Det er en fejl og det beklager vi", skriver skoleleder Carina Lykke Bielefeldt i en pressemeddelelse.

"Vi ændrer ordlyden, så vi formulerer os med samme ord som i Ombudsmandens udtalelse fra 2010. Fremover vil ordlyden være, at vi 'opfordrer' forældre til, at deres børn medbringer pc i undervisningen".

Skole forventer, at eleverne har bærbar pc - nu går Ombudsmanden ind i sagen 

Folkeskolen.dk skrev i tirsdags, at Folketingets Ombudsmand på baggrund af en forældreklage har bedt både skolen, kommunen og Undervisningsministeriet om en redegørelse for det brev, Nørreskov-Skolen har sendt til forældrene (se brevet i boksen).

 

I brevet stod, at forældre i helt særlige tilfælde kunne ansøge om en låne-pc. Men skoleleder Carina Bielefeldt har nu præciseret over for skolens lærere, at elever, der ikke har en pc med, til hver en tid skal have samme mulighed for udbytte af undervisningen, og at skolen stiller pc til rådighed, hvis det skønnes nødvendigt for det pågældende skolearbejde.