De små robotter, som selv børnehavebørn kan kode, fylder godt op i landskabet på Bett-messen.

Billedserie: Kreativitet er det mest brugte ord på Bett

De fleste udstillere på den store it-messe, Bett, i London taler om at fremme børns kreativitet, passion og kritiske tænkning. Elever skal lære at skabe noget originalt. Men ved siden af alle de små robotter, er der er også kæmpestore learning management-systemer.

Publiceret
Slagord om kreativitet og samarbejde præger standene.
De mange udstillere fra Asien har medbragt både læringsspil og robotter.
Der er kun få børn på den store it-messe, men de, som er, har det sjovt. Men de er glade for en pause.
Små robotter fylder mange stande.
Slagord om kreativitet præger standene på messen.
Data-skyer viser hele klassens sociale liv.
Interaktive skærme er også en stor del af messen i år. De er bare blevet større.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når man går rundt i de uendelige gange på årets Bett-messe, mødes man af slogans som 'Discover the magic', 'Everyone can create' og 'Choose, create, connect'.

Der er fokus på glade elever, som kaster sig ud i at bygge, kode og lege sig til læring. Pisa-topscoreren Singapores stilrene stand har næsten intet synligt indhold, blot ordene 'Passion made possible'.

Slogans for teamwork og sociale færdigheder står side om side med ønsker om kritisk tænkning og små robotter, som kan kodes af et børnehavebarn.

Små simple robotter er årets trend på it-messe

Men der er også væg-til-væg learning management-systemer (LMS), som kan assistere lærere, ledere og forvaltere i at evaluere eleverne både socialt og fagligt, og som bliver præsenteret som en stor hjælp til læreren.

Der er ikke mange børn på den store udstilling om it i undervisningen, men de få, som er, vælter sig i robotlegetøj, film, virtual reality og interaktive skærme. Og slik fra de skåle, flere udstillere vil lokke folk til med. Der er endda et radiostudie, hvor en flok elever får lov til at optage podcast.

Smartboards version 2.0

De elektroniske tavler lever stadig i bedste velgående og er bare blevet større og fladere. Og nogle hollændere har bygget én ind i en gammeldags sort tavle, så man kan skrive med 'flydende kridt'.

De mange stande fra Kina og andre asiatiske lande præsenterer mest små robotter, mens store internationale edtech- og læremiddel-producenter som f.eks. Frog og Firefly fremviser systemer, som kan organisere alle data på skolen - bl.a. karakterer og elevernes fremskridt både fagligt og socialt.

I år er fokus øget på data-sikkerhed, og mange reklamerer med et trygt miljø, hvor data ikke kan misbruges.  

Se et par glimt fra standene: