Anmeldelse

Klovnerier med klokken
Klovnerier med klokken

Klovnerier med klokken

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne bog er tænkt som et supplerende materiale til undervisning i indskolingen, og som der står på bagsiden af bogen, drejer det sig om arbejdet med tidsbegrebet og klokken.

Fakta:

Titel: Klovnerier med klokken

ISBN: 9788702075649

Pris: 498,75 kroner

Sider: 114 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Forfatterne indleder med en lærervejledning, hvor de udfolder deres ideer og tanker bag materialet, og ellers består bogen af kopisider med opgaver og spil, hvor børn på forskellig vis udfordres i at læse og forstå klokken og lærer at beregne tidsforskelle.

Der er progression og stor forskel på sværhedsgraden i opgaverne; nogle handler ret og slet om at kende klokken, og andre er mere matematisk udfordrende som at beregne tiden i en køreplan. Kopisiderne er i lækkert layout, der kalder på spidse farveblyanter.

Man kan lægge både en objektiv betragtning og en subjektiv oplevelses betragtning på tid, og størsteparten af opgaverne fokuserer klart på den objektive betragtning. Selv om der i lærervejledningen skitseres en ide, hvor børnene vil opleve, at tid er relativ, at ventetid kan være lang, så savner jeg flere af den slags oplevelsesorienterede ideer. Et par historier om tid, et par digte og et par sange ville efter min mening kvalificere den gode ide yderligere.

Powered by Labrador CMS