Lørdag bliver det afgjort om forperson for Lærerstuderendes Landskreds Caroline Holdflod Nørgaard opstiller til Folketinget
Lørdag bliver det afgjort om forperson for Lærerstuderendes Landskreds Caroline Holdflod Nørgaard opstiller til Folketinget

Lærerstuderendes forperson i kampvalg om folketingskandidatur

De lærerstuderendes forperson Caroline Holdflod Nørgaard forsøger at komme på stemmesedlen til næste folketingsvalg for Socialdemokratiet. Bliver hun kandidat, og bliver der udskrevet valg i efteråret, er hun klar til at forlade forpersonposten i utide.

Publiceret Senest opdateret

”Det var ikke min plan at blive politiker”.

Sådan lyder det afvæbende fra forperson for Lærerstuderendes Landskreds (LL) Caroline Holdflod Nørgaard.

Men da det mangeårige folketingsmedlem i Socialdemokratiets Guldborgsundkreds Lennart Damsbo-Andersen i marts offentliggjorde, at han ikke genopstiller til næste folketingsvalg, blev hun prikket på skulderen.

”Siden fulgte et par måneder, hvor jeg tænkte meget over det, talte med gode venner og med LL’s forretningsudvalg og havde nogle drøftelser med borgmesteren og kredsformanden i Guldborgsund”.

I midten af maj var Caroline Holdflod Nørgaard gæst på KL’s Børn- og ungetopmøde i Aalborg. Her fik hun at vide, at bestyrelsen i Socialdemokratiets Guldborgsundkreds ville indstille Caroline Holdflod og Thorkild Holmboe-Hay som kredsens folketingskandidater i en urafstemning blandt medlemmerne.

”Det gik fra uofficielle overvejelser til, at jeg reelt har besluttet, at jeg gerne ville smide mit navn i puljen, og at kredsen besluttede, at de gerne ville 'gå videre med mig'”, siger Caroline Holdflod Nørgaard.

Jeg har gjort det meget klart for vores forretningsudvalg, at jeg godt ved, at det ikke er optimalt, hvis jeg bliver opstillet til Folketinget, mens jeg stadig er forperson.

Caroline Holdflod Nørgaard

”Det er ikke noget, jeg har drømt om. Når man er så tæt på Christiansborg og inde på Christiansborg, som jeg har været det seneste år, får man ikke ligefrem mod på det. Jeg er faktisk blevet lidt afskrækket. Det er tydeligt, at politik er hårdt”, siger den 27-årige forperson.

”Jeg sagde meget hurtigt nej, da jeg tilbage i marts første gang blev opfordret til at stille op. Men så tænkte jeg, at det kan godt være, at den mulighed ikke kommer igen. Jeg vil stadig gerne være lærer, men det kan jeg jo også blive om fem år. Jeg har et meget langt lærerliv foran mig”.

Klar til at flytte

I dag er hun ikke i tvivl om, at hun skal forsøge at vinde et kandidatur nu.

”Jeg synes, jeg har en stemme, der er vigtig. Jeg tror, at nogle af de resultater, jeg har leveret sammen med mine medlemmer som forperson, er noget som jeg også kan gøre for Guldborgsunds borgere”, siger hun.

Selv er hun fra Nordsjælland og har egentlig ingen forbindelse til Lolland og Falster. Men bliver hun valgt som folketingskandidat, har hun bebudet, at hun flytter til Nykøbing allerede i august.

”Jeg har længe vidst, at jeg gerne ville flytte ud ad byen. Og så ser jeg et godt match mellem lokalområdet, og det at jeg arbejder meget med, at der skal være læreruddannelser i hele landet, og at foreningsliv, stærke lokale fællesskaber og almen dannelse, og en god folkeskole skal prioriteres højere”.

Har to modkandidater

Urafstemningen mellem de cirka 400 medlemmer af Socialdemokratiets Guldborgsundkreds begyndte i lørdags. Der er tre kandidater til kandidaturet.

Caroline Holdflod er oppe mod elektrikeren Jonas Guldberg Knudsen, som er 30 år, og Thorkild Holmboe-Hay på 57, som er ledelseskonsulent og politisk rådgiver i 3F. Begge modkandidater bor allerede i området.

Kredsbestyrelsen indstiller Caroline Holdflod og Thorkild Holmboe-Hay, mens Jonas Guldberg Knudsen er kandidat på baggrund af 25 personlige stillere.

Caroline Holdflod har været aktiv i Socialdemokratiet i mange år, og har heller ikke lagt skjul på sit politiske engagement, da hun blev valgt som forperson for Lærerstuderendes Landskreds.

Alligevel ser hun med ”meget stor” alvor på, at der ikke må såes tvivl om, hvem hun repræsenterer.

”Jeg har orienteret vores forretningsudvalg fra mine første overvejelser om at stille op. Vi har årsmøde i slutningen af oktober, hvor der bliver valgt en ny forperson. Jeg træder af den 15. januar”, siger Caroline Holdflod.

Hun forklarer, at Lærerstuderendes Landskreds endnu ikke har besluttet, hvordan processen bliver, hvis hun bliver folketingskandidat.

”Hvis jeg bliver valgt som kandidat, og hvis der bliver udskrevet valg, inden jeg officielt træder af som forperson, så træder jeg af med det samme. Jeg har gjort det meget klart for vores forretningsudvalg, at jeg godt ved, at det ikke er optimalt, hvis jeg bliver opstillet til folketinget, mens jeg stadig er forperson. Jeg ville gerne have anden timing, men jeg er sikker på, at vi i LL’s forretningsudvalg og hovedbestyrelse finder en god model, hvor vi er opmærksomme på min inhabilitet. ”, siger hun.

Afgørelsen falder på lørdag

Selv om Caroline Holdflod har haft mange samtaler på Lolland og Falster de sidste par uger, har hun ingen anelse om, hvordan hendes chancer for at vinde folketingskandidaturet er.

”Det er svært at sige. Jeg har været der en hel del. Jeg har haft mange kloge og gode samtaler. Men jeg har ikke spurgt, om de stemmer på mig. Det bliver spændende”, siger hun.

Urafstemningen bliver afgjort lørdag aften, hvor Caroline Holdflod er på Folkemødet på Bornholm.

Powered by Labrador CMS