Anmeldelse

Drager i vinden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Emnet "drager" er rimeligt godt beskrevet på dansk, ikke mindst i de to kendte bøger af Poul Henningsen og Dr. Hvirvelvind. Denne nye bog, der er forfatterens andet bidrag til dragende litteratur, fremstår som både engageret og grundig - man skulle faktisk tro, at Lars Skibelund i de knap 20 år siden udgivelsen af "Drager for dig" ikke har beskæftiget sig med andet end drageflyvning i teori og praksis. Det er tydeligt, at han véd, hvad han taler om, og i høj grad bygger på sine egne mangeårige erfaringer.

Og vi kommer langt omkring. Efter en gennemgang af nødvendige materialer og udstyr er der naturligvis omhyggelige og illustrative anvisninger på bygning af en mængde forskellige drager - fra de mest simple typer til de mere spektakulære. Men man kan også blive klogere på drageflyvningens historie og på fagudtryk til korrekt beskrivelse af dragens enkelte dele.

Herudover kompetent skrevne afsnit, der behandler aspekter af dragebygning og -flyvning, som er relateret til det naturvidenskabelige fagområde: aerodynamik, meteorologi, mekanik og matematik (eksempelvis Pythagoras, trigonometri samt flade- og rumgeometri).

Bogen er med sit generelt høje niveau bedst egnet som inspirationskilde og håndbog for lærere, der giver sig i kast med tværfaglige projekter og emnearbejder på de højere klassetrin. Det fine billedmateriale fra dragefestivaler verden over, som er en del af indholdet på den medfølgende cd-rom, er med til at skærpe appetitten på at komme i gang.

Powered by Labrador CMS