For 50 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I længsel de lever i Hjørring

Børn og lærere ser med længsel hen til sommerferien 1956, da den nye Nordre Skole er lovet færdig, for lokalemangelen er i år så følelig, som den ikke har været før; ved de to kommuneskoler er der tilsammen 24 vandreklasser. Det er også pladsmangelen, der har nødvendiggjort at begrænse indmeldelsen af elever til 1. klasse. I år er kun medtaget børn, som den 1. november 1955 er fyldt 7 år. Antallet af 1.-klasser er derfor for indeværende år nedskåret med to. Samtidig mindsker det lærerbehovet, som det har været vanskelig at tilfredsstille. Nogle embeder har af samme grund været besørget som overtimer af det faste personale.

Der er ellers i år afsluttet et større tilbygnings- og ombygningsarbejde ved Vestre Skole - til hen imod ¾ million. Det har imidlertid ikke øget antallet af almindelige klasselokaler, men har givet skolen en tiltrængt modernisering.

I de to kommuneskoler er der 1.803 børn fordelt i 72 klasser.

Folkeskolen, nummer 46, november 1955