For 50 år siden

Bekæmpelsen af den kulørte litteratur

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerorganisationernes samarbejdsudvalg har over for undervisningsministeren fremsat ønske om nedsættelse af en ministeriel kommission til undersøgelse af problemet med den stadig mere udbredte kulørte litteratur.

Spørgsmålet har nu fundet sin afgørelse, idet undervisningsminister Bomholt har drøftet sagen med udvalget. Man enedes her om, at der nedsættes et udvalg, som skal undersøge og overveje problemerne omkring den underlødige og nedbrydende læsning med særligt henblik på at fremkomme med forslag til foranstaltninger, der skal fremme udbredelsen af bedre læsestof blandt børn og unge.

Til udvalgets formand udpegedes skoledirektør Olaf Petersen, København, og til næstformand kontorchef Vagn Jensen, Undervisningsministeriet. Den øvrige sammensætning bliver af meget bred og sagkyndig karakter med repræsentanter for lærerorganisationerne, biblioteker, presse, forlag, boghandlere, kioskejere og Dansk Ungdoms Fællesråd samt Landsforeningen af Skolekommissioner og Skolenævn.

Folkeskolen nummer 46

November 1954

For 25 år siden

Indvandrerbørn op i Folketinget

Spørgsmålet om indvandrernes skolegang tages nu op af folketingsudvalgets undervisningsudvalg, oplyser det socialdemokratiske folketingsmedlem Jimmy Stahr.

»Måske skal indvandrerbørnene slet ikke integreres i skolerne, således som det er bestræbelserne i øjeblikket.

Måske skal de netop gå i deres egne klasser. Måske skal deres skolestart være helt anderledes. Det er jo kun de færreste kommuner, der i dag har modtagelsesklasser. Måske skal problemerne slet ikke løses af kommunerne. Måske skal børnene samles op på amtsbasis. I øjeblikket ligger problemerne ude i kommunerne. Sådan er loven. Men det er alt for store problemer for de fleste kommuner. I hvert fald kommer vi ikke uden om, at staten må åbne for pengekassen og træde hjælpende til.

Vi må i gang med at tale om disse ting. Lige om hjørnet ligger racediskriminationen og lurer. Det er på høje tid, at vi kommer i gang med en egentlig holdningsbearbejdelse. Det skal være nu, inden problemerne er blevet endnu mere massive«, slutter Jimmy Stahr.

Folkeskolen nummer 46

November 1979