Sommerferievejret er stadig ikke sikret

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jesper Theilgaard, metrolog på Danmarks Radios Nyheder og aktuel med bogen »På jagt efter vejret«:

Sommerferien er nu rykket, så den går fra sidste lørdag i juni til hen mod midten af august. Er det den rigtige placering?

»Nu er vejret jo ikke sådan lige at putte i kasser, og det har vi jo også oplevet i år. Begyndelsen af august var jo ikke særlig god, men nu når skolerne går i gang, så kommer der en periode med godt vejr. Man kan selvfølgelig sige, at statistisk set kan der være en vis ræson i det. Jeg synes, det er en lille smule komisk, at man har gjort det. Men hvis det er omkostningsfrit at gøre det, så er det da okay at flytte rundt på tingene. Man skal bare ikke gøre det i en forvisning om, at man så får bedre vejr hen over sommeren«.

Ferien er jo blevet flyttet efter, hvornår metrologerne regner med, at sommervejret er bedst. Men de sidste par uger har det jo været gråt og regnfuldt, så viser det ikke, at metrologerne ikke har helt styr på sommervejret?

»Det er jo statistik. Og statistik er jo noget forfærdeligt noget, for det kan bruges, men det kan bestemt også misbruges. Hvorvidt det har været misbrugt i den her sammenhæng, det skal jeg såmænd ikke gøre mig klog på«.

Men er det danske sommervejr så i virkeligheden ikke så ustabilt, at den bedste løsning ville være at bestemme fra år til år, hvornår sommerferien skal afholdes?

»Nej, for folkeskolen kan jo ikke sådan ændre ferieplaner, fordi metrologerne siger, at de tror, det bliver godt her sidst i juni. Den tror jeg ikke på. Netop fordi vi jo ikke kan forudsige vejret syv uger frem«.