Leo Vang

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tidligere inspektør ved Ganløse Skole, Leo Vang, døde 2. juli 2002, 62 år, efter kort tids sygdom.

Leo Vang kom til Ganløse Skole som ung nyuddannet lærer i 1964. Skolen var dengang en mindre landsbyskole, men de følgende år betød en rivende udvikling, og den nye tids udfordringer lå det lige for for en ung lærer som Leo Vang at tage op. Først overtog Leo ledelsen af ungdomsskolen, og fra 1969 blev han viceskoleinspektør. Som lærer og leder var Leo meget afholdt og respekteret af både elever og lærere, og det forekom derfor alle naturligt, at han efter inspektør H. Norvig Larsens pensionering blev udnævnt til inspektør i 1979.

I løbet af 80'erne var Ganløse Skole i flere år Frederiksborg Amts største skole, så det var en stor virksomhed, Leo stod i spidsen for. Leos ledelsesstil var præget af stor tillid til den enkelte lærers egen kompetence og indsats, og han var en altid loyal støtte for sit lærerkorps. Han var et åbent og tolerant menneske, der gav plads og rum til pædagogisk nytænkning og nye initiativer.

Det var et hårdt slag for Leo, da han i midten af firserne inden for et halvt år mistede sin hustru Astrid og begge sine forældre, noget, han vel aldrig helt kom sig over. Efter at han forlod Ganløse Skole, arbejdede han lige til det sidste som regnskabsfører hos sønnen Jens i et dynamisk og inspirerende miljø, hvor han trivedes godt blandt primært unge mennesker.

Ud over arbejde var Leos store fritidsinteresser hunde, jagt og alle aspekter af naturen.

Leo Vang efterlader sig to børn og tre børnebørn.

Vi vil bevare mindet om et godt og positivt menneske, der var tro mod sine idealer og de mennesker, han holdt af.

Sonja Pedersen, Peter Hansen

Kolleger og venner

Powered by Labrador CMS