Hans Erik Sloth

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med sorg, jeg erfarede, at min gode ven, Hans Erik Sloth, den 20. juni 2002 var afgået ved døden efter kort tids sygdom på Aalborg Sygehus Syd.

Hans Erik Sloth dimitterede fra Ranum Statsseminarium i 1962.

Selv om få linjer aldrig yder et menneske fuld kredit, vil jeg dog gerne udtrykke følgende:

Hans Erik var min bardoms- og ungdomsven. Vi havde en dejlig barndom og et meningsfyldt ungdomsliv i samme by. Nok var vi forskellige, men vi var fælles om mange ting. Vi var i ungdomsårene hinandens fortrolige og vidste ofte, hvad den anden tænkte og følte. Det er rart at have haft et venskab, hvor åbenhed og fortrolighed aldrig blev udnyttet, men behandlet med nænsomhed. Et sådant venskab udvikler unge mennesker, både når de er glade, og når det modsatte er tilfældet.

Hans Erik havde mange talenter, og for mig er der ingen tvivl om, at han kunne have drevet det vidt inden for sang og musik, hvis han havde ønsket det.

Talentet var også stort inden for det sproglige. Hans Erik kunne blive ved med at tviste ord og vendinger, så indholdet blev humoristisk og til tider absurd.

Vi havde mange gode år på sportspladsen. Ingen kunne som Hans Erik glæde sig til kamp, og ikke mindst hans entusiasme gjorde, at vi ofte nåede gode resultater.

Hans Erik var også en alvorlig person, men altid et meget betænksomt menneske.

Mine tanker går til de efterladte, som nu må bære de gode minder i deres hjerter. Hans Erik var en usædvanlig god ven, og for mig vil ordene: Ikke at synes, men at være, passe fint.

Æret være Hans Erik Sloths minde.

Anker Rosenskjold

Frederikshavn

Powered by Labrador CMS