Frikvarter

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En køn historie

Jeg tåler ikke at læse historie, jeg tåler ikke at se menneskene i dette sandhedslys.

Johanne Louise Heiberg

i brev til A.F. Krieger

Historiens dom

Vi sørger ikke over tabet af Skåne, men glæder os hemmeligt over ikke at skulle være sammen med disse svenskere, som enten er berusede eller kedelige.

Uffe Østergaard

Skolehistorie

Under navnet historie giver man børnene Europas forbryderalbum.

Oscar Wilde

På historisk grund

Da man startede Bramminge Byhistoriske Arkiv, viste sognerådet arkivet sin interesse ved at stille et kosterum i kommunens ejendom i Nørregade til rådighed.

Ifølge Vestfynsk Aktuelt

Kulturhistorie

Jeg arbejder i det daglige med historie. I det fag kan det ikke nytte at være alt for sart. Gennem århundrederne træffer man det ene dumme svin efter det andet i særdeles hurtig rækkefølge.

Benito Scocozza

Historiske aflejringer

. . . To krige dernede (i Sønderjylland) var lærer Gregersens et og alt. Når han berettede om dem, kom der grøngult slim frem i hans mundvige.

Fra Jørgen Thorgaards

'En god dag'

Personalhistorie

Gud kan ikke ændre historien. Derfor misunder han historikeren.

Samuel Butler

Verdenshistorie

Der indtraf flere store begivenheder i 1960. Det var det år, hvor John F. Kennedy blev præsident i USA, hvor Danmark erobrede to olympiske guldmedaljer i Rom - og hvor Record-Vask åbnede påØstergade i Auning.

Djursland

Powered by Labrador CMS