For 25 år siden

Skolemads-datamat

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolebørnene i Århus er vildt begejstrede for verdens første »skolemads-datamat«. Det er en computer, hvor børnene kan indtaste alt lige fra leverpostejmadder og gulerødder til flødeboller og colaer. Et halvt minut efter foreligger resultatet. Dog ikke i form af leverpostejmad og cola, men som en seddel med næringsværdierne af det indtastede.

Århus-eleverne kan altså analysere indholdet af madpakken og vurdere, om de har fået »kul nok på« til at stå resten af skoledagen igennem.

Computeren har været udlånt til forskellige skoler i Århus siden først i april, og den er optaget til langt hen på efteråret.

Det er Hjerteforeningen, der har foræret kommunen computeren, der skal bruges til at gøre eleverne bevidste om, hvad de spiser, og derved forbedre deres kostvaner.

Husholdningskonsulent Karen Wonsild fra Hygiejnisk Institut ved Aarhus Universitet har programmeret computeren. Den er fodret med 100.000 tal og kan beregne 30 næringsværdier for 350 forskellige fødevarer.

Folkeskolen nummer 24

Juni 1980