Elisabeth Lorentzen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lørdag den 12. maj 2001 nåede budskabet os på Ankermedets Skole i Skagen. Elisabeth var død efter kort tids sygdom.

Selv om vi var klar over, at hendes sygdom var alvorlig, så er det alligevel ikke til at forstå, at hun ikke er imellem os længere; hun, der var så fuld af liv og humør og altid havde en kvik bemærkning til børn og voksne.

Elisabeth var ansat på Ankermedets Skole, fra hun som ung lærer kom til skolen i 1967. Som en meget kompetent og engageret lærer ydede hun en stor indsats for de børn, hun kom i kontakt med igennem sin undervisning. Hendes lærergerning har været kendetegnet ved stor faglig dygtighed og en samvittighedsfuld forberedelse af undervisningen.

Elisabeths skoleliv blev de senere år først og fremmest delt mellem tysk og specialundervisning. Men indtil hendes største interesser fyldte hendes skoledag, var hun engageret i mange af skolens forskellige fag, blandt andet klasselærerjobbet og undervisningen i dansk, hvor hun i selve undervisningssituationen satte kvaliteten i højsædet, og hvor hun med stort engagement skabte tryghed for sine børn. Elisabeth var højt respekteret i forældrekredsen, og både forældrene og børnene vil med glæde huske en meget afholdt lærer.

Vi på skolen husker Elisabeth for mange dejlige små og store episoder, hvor hun som en medlevende personlighed gjorde sig synlig med sin smittende latter og mangen bemærkning eller kommentar til dagligdagens forskellige begivenheder. Hun var altid parat til at gøre sin indsats, sin del af arbejdet. Vi vil altid mindes Elisabeth som en trofast ven og en dejlig kollega.

Vore tanker går nu til Axel, pigerne og deres familier.

Æret være dit minde, Elisabeth.

Personale og ledelse

ved Ankermedets Skole