Behandling til stressede lærere

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Karolinska Instituttet i Stockholm bliver lærere behandlet for stress. Svenske undersøgelser viser, at langtidssygefraværet er steget med 15 procent op gennem halvfemserne. Det er især psykisk nedslidning og udbrændthed blandt kvinder i social-, skole- og sundhedssektoren, der er årsag til stigningen, fortæller bladet 'Arbejdsmiljø'.

På klinikken er første fase kriseterapi. Derefter bliver patienterne undervist i livs- og stresshåndtering. Der trænes metoder og strategier til håndtering af stress, og patienterne finder ud af, hvad de skal gøre for at ændre det. Der bruges også asiatisk afspændingsgymnastik og akupunktur. Stressmottagningen på Karolinska har positive erfaringer. Faktisk kan stressrelateret demens og udbrændthed kureres.

Problemet er bare, at det tager lang tid at komme sig, og man vil altid være ekstra følsom over for stress og derfor let få tilbagefald.