Alice Kristiansen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag den 27. april spredtes budskabet om Alice Kristiansens død i Ramsø Kommune. Få dages sygdom satte en brat stopper for hendes aktive og dynamiske færden såvel i jobbet som lærer som i hendes øvrige gøremål.

Alice dimitterede fra Nørre Nissum Seminarium i 1970 og kom i 1973 til Gadstrup Skole, hvor hun virkede til sin alt for tidlige bortgang.

Alice var i usædvanlig grad kendt og afholdt i lokalsamfundet og vil blive mindet og savnet lang tid fremover. Som lærer og skole/ungdomsvejleder var hun igangsættende, engageret og omsorgsfuld både i forhold til sit arbejde og i forhold til den enkelte elev. Gennem årene har hun som klasselærer for mange af skolens ældste elever i høj grad været med til at give dem gode og varige minder om en meningsfyldt og kvalificeret skolegang. Alice var utrolig god til at få eleverne til at føle, at de var noget hver især, at de betød noget for hende, og at det var vigtigt, at de lærte noget. Både ved hendes 50-års-fødselsdag, hendes jubilæum og sidst ved begravelsen så vi, at det var der utrolig mange af hendes tidligere elever, der påskønnede og huskede.

Vi vil mindes Alice som et varmt menneske og en utrolig kvalificeret skolevejleder, der stod som garant for en engageret vejledning og en omsorgsfuld opfølgning, indtil hun vidste, at nu 'kørte det' for hver enkelt af dem.

På skolen, i lokalsamfundet og ikke mindst hos de efterladte har Alices bortgang efterladt et dybt savn.

Æret være hendes minde.

På lærerkollegiets vegne

Leif Bo Poulsen