Anmeldelse

Tepottespillet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På dansk har vi en lang række enslydende ord, der har forskellige betydninger - homonymer. Leg og spil med disse underfundige sproglige udtryk kan være underholdende for både børn og voksne, samtidig med at den sproglige viden og opmærksomhed udvides.

Fakta:

Titel: Tepottespillet

Forfatter: Carl Anker Christiansen, Keld Petersen

Pris: 310 kroner

Type: Spil

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

Materialet består af to gange tolv spilleplader med gengivelsen af et ord enten som illustration eller tekst. Illustrationer er gengivet på tooghalvfjerds opråbskort. Disse kort hører parvis sammen, idet de viser to ord, der staves og udtales ens, men har forskellig betydning. Halvdelen af ordene er enstavelsesord som "dæk, mus, lur og fyr", og den anden halvdel er tostavelsesord som "skade, bakke, pære og hane".

Vejledningen er på to A4-sider. Farveillustrationerne er enkle og klare.       

"Tepottespillet" kan spilles på mange måder og i varierende sværhedsgrad. Man kan spille huskespil, vendespil, billedlotteri og stavelotteri og så endelig den sprogligt krævende tepotteleg, hvor to elever på skift giver oplysninger om et ord, indtil ordet er gættet.

Der er mange muligheder for at beskæftige sig med sproget på en kreativ måde i dette materiale. Det er velegnet til brug i børnehaveklassen og danskundervisning i indskolingen samt til undervisning af tosprogede elever og taleundervisning.